חדש בחווה- רדיקי-או!

הרדיקי-או הוא בן דודו האיטלקי של האנדיב הבלגי, יש שמכנים אותו "אנדיב איטלקי".  ישנם זנים רבים בצורות שונות ומגוונות, אנו בחרנו להציג לשוק הישראלי שני זנים- רדיקי-או עגול ורדיקיו מאורך.

עלי הרדיקי-או בעלי גוון אדום-סגול יין עמוק, עורקיו לבנים ומהווים ניגודיות מרשימה לצבע העלים. טעמו מריר ועליו פריכים. 

הרדיקי-או מהווה בסיס מעניין למגוון סלטים טריים בליווי רוטב או תוספת מתקתקה. בבישול המרירות מתעדנת והוא נהדר לצלייה ושילוב במגוון מנות. במטבח האיטלקי הרדיקי-או נאכל לרוב צלוי עם שמן זית או משולב במנות כמו ריזוטו או פסטה.