אטריות אורז מלא עם פטריות שי-מג'י, ירקות וטופו

מנה קלה ומהירה הכוללת חומרי גלם בריאים ומזינים. ניתן להגיש כמנה עיקרית טבעונית או כתוספת לארוחה.

מאת: אוהד קורי, "קפה לואיז".

רכיבים ל-4 מנות:
  • 500 ג' (חבילה) אטריות אורז מלא
  • 1 מגשית פטריות שי-מג'י
  • 3 כוסות כרוב לבן וסגול, קצוץ לרצועות דקות
  • 1 גזר, מגורר
  • כפית שורש ג'ינג'ר טרי, קצוץ
  • כפית כוסברה (או נענע) מיובשת
  • 200 גרם טופו, חתוך לקוביות של 1 ס"מ
  • 2 כוסות נבטים סיניים
  • 3 כפות צ'ילי מתוק
  • כף סויה

לעיטור: 4 בצלים ירוקים קצוצים

אופן ההכנה:

מבשלים את אטריות האורז לפי הוראות היצרן.

מחמים את שמן זית בווק (או במחבת עמוקה) ומוסיפים את הכרוב והגזר, מטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הג'ינג'ר ופטריות השי-מג'י, מערבבים ומוסיפים את הטופו והנבטים, מבשלים עד לריכוך. מוסיפים את הכוסברה, הצ'ילי והסויה ומערבבים. מוסיפים את אטריות האורז, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

זורים בצל ירוק קצוץ ומגישים.