אפונת שלג עם ג'ינג'ר ושורש כורכום

מנה קלילה, פריכה שמקפיצה את הפה בשילוב טעמים ומרקמים משגע! יכולה להוות כנשנוש או כתוספת ירק לארוחה.

מאת: כרמית אלקיים

רכיבים ל-4 מנות:
  • 400 גרם (2 סלסלות) אפונת שלג טרייה או קפואה או אפונת פיצוח מתוקה
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 בצלים ירוקים קצוצים דק
  • 1 כף שורש ג'ינג'ר מגורד
  • 1 כף שורש כורכום מגורד
  • 6 שיני שום פרוסות
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 2 כפיות שמן שומשום כהה

 

אופן ההכנה:

מסירים (בידיים, אין צורך בסכין) את העוקץ של תרמילי האפונה. מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר, מוסיפים את האפונה לשלוש דקות, מוציאים את האפונה ומעבירים מיד לקערה ובה מים עם קרח. מסננים ממי הקרח ומייבשים ככל האפשר.

מחממים את השמן במחבת על להבה בינונית, מוסיפים בצל ירוק, ג'ינג'ר וכורכום ומערבבים. מוסיפים את שיני השום ומטגנים דקה. מוסיפים את האפונה ומקפיצים תוך ערבוב 3-2 דקות.

מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה, מזלפים מעל שמן שומשום, מעטרים בשקדים קלויים ומגישים.

גיוון להכנה עם אספרגוס טרי: קוטמים את החלק התחתון של האספרגוס. חולטים את האספרגוס 2 דקות במי מלח רותחים. מעבירים לקערת מים קפואים ומכאן ממשיכים לפי המתכון.