בקלאווה במלית בשר, פטריות מאי-טקי, עגבניות לחות ואגוזים

שכבות של מאפה בשר עשיר, פריך ומפנק.

מאת: רות אוליבר

רכיבים לתבנית מלבנית 35*40
  • 1 חבילה דפי  פילו מופשרים ומוכנים לעבודה
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 כוס פירורי לחם
למלית :
  • 1/2 קילו בשר טחון טרי
  • 50 גרם שומן כבש (לא חובה אבל משדרג מאוד)
  • 4 בצלצלי שאלוט או בצל בינוני קצוץ
  • 1 חבילה (20 גרם) פטריות מאי-טאקי מיובשות, מושרות במים חמים וקצוצות
  • 1 חבילה עגבניות לחות קצוצות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מעט קינמון
  • 1 כפית בהרט
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
  • 50 גרם פיסטוקים קצוצים
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 1 ביצה
  • לזיגוג: ביצה טרופה (לא חובה)
אופן ההכנה:

מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב כ- 8 דקות עד שהבצל מתחיל להזהיב.

מוסיפים את הבשר ושומן הכבש, מטגנים תוך כדי הפרדת הבשר בעזרת מזלג כ- 10 דקות או עד שהבשר עשוי, מפורר ואין נוזלים במחבת. מסירים מהאש ומצננים. מוסיפים את הפטריות, העגבניות, התבלינים, האגוזים והפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים. מוסיפים פירורי לחם וביצה וממשיכים לערבב עד לאיחוד.

מחממים תנור ל 180 מעלות.

מניחים בתבנית עלה פילו, מברישים בשמן זית, מפזרים מעט פירורי לחם, מניחים מעל עלה פילו נוסף וחוזרים על התהליך עד לקבלת 6 שכבות. מפזרים מעל הבצק חצי מכמות המלית וחוזרים שוב על התהליך- עלה פילו, שמן זית ופירורי לחם- כך 6 שכבות נוספות של עלים ומפזרים מעל את מחצית המלית הנותרת. מכסים בעוד כ 6 עלים מוברשים ומופרדים בשמן ופירורי לחם. מעל העלה העליון לא מפזרים פירורי לחם. מברישים בביצה טרופה (לא חובה), מסמנים מעוינים.

אופים כחצי שעה או עד שהמלית יציבה ופני המאפה זהובים, חוזרים על החיתוך לאחר האפייה ומגישים.