מרק בניחוח תאילנדי

להכנת מרק פיקנטי כמו במזרח הרחוק

מאת: עופר אסלן

רכיבים:
  • 1 שקית לקט פטריות למרק
  • 4 שיני שום קצוצות דק
  • 2 בצלצלי שאלוט קצוצים דק
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קצוץ דק
  • 4 כוסות ציר עוף/ ירקות
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
  • חופן נבטים סיניים
  • 3 כפות כוסברה קצוצה
  • 1 כפית מיץ לימון/ ליים
  • 3 כפות שמן (לא זית)
  • 1 פלפל חריף קצוץ (לא חובה)
  • מלח
אופן ההכנה:

משרים את תערובת הפטריות בכוס מים חמים כ- 1/2 שעה.

מטגנים את השום בחום נמוך עד לגוון חום בהיר, מוסיפים שאלוט וג'ינג'ר וממשיכים בטיגון עד שגוון השום יהפוך חום כהה אך לא שרוף. מוסיפים ציר עוף/ ירקות.

מססנים וסוחטים את הפטריות ומוסיפים למרק (שומרים את הנוזל המסונן).

מוסיפים את נוזל הפטריות המסונן ומביאים לרתיחה קלה למס' דקות. מתבלים בלימון ומלח לפי הטעם.

מסדרים בקערות הגשה בצל ירוק, פלפל חריף, נבטים וכוסברה ומוזגים את המרק לקערות.

מומלץ להוסיף למרק אטריות אורז שהושרו במים קרים שעה קודם.