מרק דלעת ובטטה עם כורכום טרי וג'ינג'ר

מאת: שף עמיר אילן, "דן גורמה"

רכיבים:
  • 1/2 ק"ג דלעת, קלופה
  • 1/2 ק"ג בטטה, קלופה
  • 4 שיני שום, חצויות
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • כפית ג'ינג'ר טרי, קצוץ
  • 2 כפות כורכום טרי, מגורר
  • מלח ופלפל לבן טחון
  • 1 ליטר ציר עוף/ ירקות/ מים
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה/ קרם קוקוס
  • 2 כפות גרעיני דלעת קלויים להגשה
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות.

חותכים את הבטטה והדלעת לפיסות אחידות בגודלן ומערבבים בקערה עם שיני השום. מעבירים לתבנית וצולים 10 דק. מוציאים את שיני השום, שומרים בצד וממדיכים לצלות 10 דק נוספות או יותר עד שהירקות מתרככים ומזהיבים מעט.

במקביל, מטגנים את הבצל במעט שמן זית לשקיפות, מוסיפים את הג'ינג'ר והתבלינים היבשים וממשיכים לטגם עד שעולה ארומה טובה. מוסיפים את הכורכום.

מוסיפים לבצל את הדלעות והבטטות, השום והציר ומביאים לרתיחה, מנמיכים להבה וממשיכים לבשל ללא מכסה כ- 20 דק', עד שהנוזל מצטמצם ומסמיך מעט.

מרסקים בזהירות בבלנדר עד לקבלת מרקם קרם חלק.

מקשטים עם מעט שמנת מתוקה/ קרם קוקוס וגרעיני דלעת ומגישים.