ניוקי מוקפץ עם פטריות שינוקי, אפונה וריקוטה

מאת: סבינה ולדמן

רכיבים ל-6 מנות:
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 חבילות פטריות שינוקי666
  • רבע כוס יין לבן
  • חצי כוס אפונה עדינה מופשרת
  • 1 שן שום כתושה
  • גרידה מלימון אחד
  • עלי פטרוזיליה מ 10 ענפים
  • מלח, פלפל
  • 500 גרם ניוקי
  • 100 גרם ריקוטה עזים
אופן ההכנה:

במחבת גדולה מחממים את שמן הזית. מפרידים את הפטריות ע"י חיתוך הבסיס השורשי, מניחים במחבת ומטגנים על להבה בינונית כ- 10 דקות עד להזהבה. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את השום ואת היין, מבשלים יחד כ-5 דקות על להבה נמוכה. מוסיפים את האפונה, גרידת הלימון ופטרוזיליה, מכבים את האש.

מבשלים את הניוקי לפי הוראות היצרן ומוסיפים למחבת. מקפיצים יחד כ-5 קות על להבה בינונית. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

מחלקים לצלחות הגשה, מניחים מעל כף גדושה של ריקוטה, מזלפים מעט שמן זית ומגישים.