פסטה מוקפצת עם פטריות שיטאקי, עגבניות צלויות ופקאנים

רכיבים:
  • 1 חבילת פסטה בכל צורה שאוהבים
  • 1 מגשית פטריות שיטאקי, חצויות (יש להסיר את רגל הפטרייה)
  • 6 שיני שום, פרוסות
  • 3/4 כוס אגוזי פקאן טבעיים
  • 8 עגבניות תמר או עגבניות קטנות וקשות, חצויות
  • 1 כוס עלי בזיליקום
  • שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
להגשה:
  • חופן עלי בזיליקום
  • 3-4 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים את העגבניות החצויות. מפזרים מלח גס ופלפל גרוס, יוצקים מעט שמן זית ואופים בחום כ-20 דקות, עד שהעגבניות משחימות מעט ומצטמקות, אך עדיין שומרות על עסיסיותן. אפשר להשתמש במקום בעגבניות לחות.

מבשלים את הפסטה בהתאם להוראות היצרן.

מחממים שמן זית במחבת עמוקה ורחבה מאוד או סיר סוטאז'; ומקפיצים יחד פטריות, שום ואגוזי פקאן, למשך 3 עד 5 דקות. ממליחים ומפלפלים.

מוסיפים למחבת את הפסטה המבושלת, חצאי העגבניות ועלי הבזיליקום, ומערבבים הכל יחד. מקפיצים עוד כ-3 דקות ומכבים את האש.

בעת ההגשה מפזרים על כל מנה עוד כמה עלי בזיליקום טרי וגבינת פרמז'ן מגוררת.