רוטב פטריות פורצ'יני חלומי

רוטב נפלא המתאים לפסטות, דגים או ירקות מאודים

רכיבים:
  • 2 כפות חמאה
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 חבילה  פטריות פורצ'יני מיובשות
  • 20 גרם עגבניות מיובשות, קצוצות
  • 170 גרם פטריות יער טריות
  • 1/2 ליטר שמנת לבישול
  • קורט אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל
אופן ההכנה:

שוטפים את פטריות הפורצ'יני במים קרים לסילוק לכלוך גס משרים אותן במעט מים חמים למשך 20 דקות לשחזור. בתום השחזור, קוצצים את הפטריות ואת מי ההשריה שומרים בצד לאחר סינון.

ממיסים את החמאה במחבת ומקפיצים את הבצל הקצוץ עד להזהבה, מוסיפים את פטריות הפורצ'יני הקצוצות, העגבניות הקצוצות ואת הפטריות הטריות הפרוסות ומערבבים. מוסיפים את מי ההשריה המסוננים ומבשלים על אש נמוכה למשך 10 דקות.

מוסיפים את השמנת, המלח, הפלפל, ואגוז המוסקט וממשיכים לבשל עד שהרוטב סמיך.

מגישים מעל פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן.