ריזוטו פורציני וכורכום טרי

רכיבים ל-4 מנות:
  • 100 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות
  • 4 ס"מ שורש כורכום טרי
  • 1.5 כוס אורז לריזוטו, לא שטוף
  • 5 בצלצלי שאלוט
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כף שמן זית
  • מלח
  • פלפל לבן
  • צרור פטרוזיליה מסולסלת שטופה קצוצה
אופן ההכנה:

בסיר המכיל 600 מ"ל מים מרתיחים פטריות פורצ'יני ושורש כורכום קלוף וקצוץ. מסננים את הפטריות והכורכום ושומרים את המים חמים.

בסיר רחב ושטוח מחממים 50 גרם חמאה ושמן זית על אש גבוהה. מטגנים בסיר את השאלוט הקצוץ ותוך כדי ערבוב ממליחים ומפלפלים. כשהשאלוט מזהיב מעט מוסיפים את האורז וקולים אותו כדקה בחמאה, מנמיכים את הלהבה, מוסיפים ממי הפורצ'יני לאורז בהדרגה ותוך כדי ערבוב, כרבע שעה עד שהאורז מתחיל להתרכך.

מערבבים בעדינות את פטריות הפורצ'יני והכורכום המושרים לתוך האורז וממשיכים להרטיב ולבשל את הריזוטו עד שהוא מוכן.

מוסיפים את החמאה שנותרה ואת הפטרוזיליה הקצוצה מערבבים ומגישים מיד לקערות שטוחות ויפות.