ריזוטו פטריות

מתכון פשוט ומהיר הכנה עם שימוש במרכיבים זמינים- מנה מומלצת לכל הזדמנות!

מאת: שף יוסי בן דיין

רכיבים:
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • 3 בצלצלי שאלוט, קצוצים
  • 1 שקית ריזוטו פטריות
  • 1 כפית מלח
  • מעט פלפל
  • 900 מ"ל מים
  • 40 ג' חמאה
אופן ההכנה:

מחממים את השמן על להבה בינונית ומאדים בו את הבצל למשך כ-3 דקות.

מוסיפים את תערובת האורז את המלח והפלפל וממשיכים לטגן למשך עוד דקה עד שהאורז מתחמם. יוצקים את המים ומרתיחים.

מנמיכים את האש וממשיכים לבשל למשך 16 דקות ללא מכסה, תוך כדי ערבוב עם כף עץ מפעם לפעם.

טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם. מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים בעדינות עד שהחמאה נמסה.

מגישים מיד !

האורז צריך להיות רטוב מאוד (ALLONDO) אך עדיין עם נקודה קשה במרכז הגרגיר (ALDENTE).