אומלט פיקנטי עם פטריות שי-טאקי

גם ארוחה קלה יכולה להיות ארוחת גורמה, אם משתמשים בפטריות שי-טאקי ונהנים מטעמן וניחוחן המיוחד. אפשר להגיש בארוחת בוקר מפנקת או בסעודת חצות זריזה, אומלט ממולא בפטריות שי-טאקי וליהנות מכל העולמות - ארוחה קלה להכנה ובכל זאת משודרגת ואנינה

מאת: סירקיס-אקרמן

רכיבים ל-3 מנות:
  • 1 חבילה פטריות שי-טאקי
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלצלי שאלוט
  • 2 בצלים ירוקים
  • מלח, פלפל שחור
לאומלט:
  • 6 ביצים
  • 1/2 כוס גבינת פרמז'ן מגוררת דק
  • 1/4 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 חבילה פטריות שי-טאקי
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלצלי שאלוט
  • 2 בצלים ירוקים
  • מלח, פלפל שחור
לאומלט:
  • 6 ביצים
  • 1/2 כוס גבינת פרמז'ן מגוררת דק
  • 1/4 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק
  • מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:

חותכים את פטריות השי-טאקי לשמיניות. פורסים את בצלצלי השאלוט לפרוסות דקות, מנקים היטב את הבצלים הירוקים. את החלק הלבן בבצל הירוק פורסים דק ואת החלק הירוק חותכים באלכסון.

מחממים במחבת קטנה את השמן ומטגנים בו קלות את פטריות, הבצל הירוק ובצלצלי השאלוט. חשוב להימנע משריפת הבצלים. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור. מעבירים לצלחת גדולה.

טורפים ידנית את הביצים ומוסיפים את הגבינה המגוררת דק ואת הפטרוזיליה הקצוצה, מתבלים במעט מלח ופלפל, לפי הטעם.

באותה המחבת (אין צורך לנקות אותה) יוצקים שליש מתערובת הביצים עם הגבינה והפטרוזיליה. מטגנים על חום בינוני נמוך, כדי שחלקה העליון של החביתה יתגבש לפני שחלקה התחתון יישרף.

מניחים מעל כשליש ממלית הפטריות והבצל ומקפלים את הביצה מעל המלית. ממשיכים לטגן, עד שהאומלט מוכן לפי הטעם.

באותו האופן מכינים עוד שתי מנות אישיות.

מגישים חם.