אורז פטריות שי-טאקי ודברים טובים

מאת: רות אוליבר

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

זמן כולל: 60 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 6 מנות

כשרות: פרווה

רכיבים ל-6 מנות:
  • 3/4 1 כוסות (420 מ"ל) מים
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס אורז שטוף ומסונן
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 חבילה פטריות שי-טאקי, ללא הרגל וחתוכות לרצועות דקות
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1/2 צרור עירית, קצוץ דק או 3-4 בצלים ירוקים, קצוצים דק
  • 100 גרם אגוזים קלויים (שקדים/קשיו/בוטנים)
  • 50 גרם צימוקי אוכמניות/צימוקים שחורים קטנים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • אגוז מוסקט
  • 3/4 1 כוסות (420 מ"ל) מים
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס אורז שטוף ומסונן
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 חבילה פטריות שי-טאקי, ללא הרגל וחתוכות לרצועות דקות
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1/2 צרור עירית, קצוץ דק או 3-4 בצלים ירוקים, קצוצים דק
  • 100 גרם אגוזים קלויים (שקדים/קשיו/בוטנים)
  • 50 גרם צימוקי אוכמניות/צימוקים שחורים קטנים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • אגוז מוסקט
אופן ההכנה:

מכינים את האורז: בסיר בינוני מביאים לרתיחה מים, שמן ומלח, מוסיפים פנימה אורז מערבבים קלות – מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות עם מכסה. מכבים וממתינים 10 דקות.

בינתיים מכינים את הפטריות: במחבת מטגנים בצל כ- 7 דקות עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים פטריות ומטגנים 5 דקות נוספות. מוסיפים את שאר החומרים, מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. "פותחים" את האורז עם מזלג, מוסיפים מעל כ3/4 מתערובת הפטריות (משאירים כ 1/4 כמות להגשה) ומערבבים.

להגשה- מעבירים את האורז לכלי הגשה, מוסיפים מלמעלה את יתרת הפטריות המוקפצות ומגישים.