דג אסיאתי עם פטריות שימג'י

מנה זו פשוטה ומהירה מאוד להכנה. טעמן של הפטריות משתלב היטב עם טעמו של הדג ומרקמן וצבען נשמרים יפה, גם לאחר אפייה. 

מאת: תמי סרקיס- אקרמן

רכיבים:
  • 2 חבילות פטריות שי מג'י, חומות או לבנות
  • 450 גרם דג סלמון
  • 8 שיני שום שלמות

לרוטב:

  • 1/2 כוס מים
  • 1/4 כוס רוטב סויה

 

  • 1/4 כוס שמן
  • 2 כפות סירופ מיילפל או סוכר
  • 1/4 כפית פלפל שחור

להגשה: 1/4 כוס כלי כוסברה קצוצים גס

  • 2 חבילות פטריות שי מג'י, חומות או לבנות
  • 450 גרם דג סלמון
  • 8 שיני שום שלמות

לרוטב:

  • 1/2 כוס מים
  • 1/4 כוס רוטב סויה

 

  • 1/4 כוס שמן
  • 2 כפות סירופ מיילפל או סוכר
  • 1/4 כפית פלפל שחור

להגשה: 1/4 כוס כלי כוסברה קצוצים גס

אופן ההכנה:

מסלקים את מצע הגידול של הפטריות ומפרידים אותן מהצרור לקבלת פטריות עם "רגליים" ארוכות.

מחממים מראש תנור לחום בינוני.

שוטפים, מנגבים ומניחים את הדג בתבנית בינונית עם שוליים מוגבהים. מפזרים את הפטריות ושיני השום על הדג ומסביבו. מערבבים יחד את כל חומר הרוטב ויוצקים על פני הדג ועל הירקות סביבו. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים במרכז התנור 30-40 דקות. בעזרת כף יוצקים את הרוטב החם על הדג ומרטיבים אותו שוב ושוב.

חשוב לציין – המנה טעימה יותר לאחר "המתנה" של כחצי שעה, כשהיא אינה מאוד חמה.

להגיש עם אורז ועלי כוסברה קצוצים מעל.