דלורית ממולאת בפטריות מאי-טאקי

מנה סופר עשירה, בריאותית וטעימה להפליא

6 מנות

  • 3 דלוריות, נקיות וחצויות לאורכן
  • 4 כפות סילאן
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • 1 כפית זרעי כמון
  • 3/4 כוס אורז מלא, מושרה שטוף ומסונן
  • 1/2 1 כוסות מים רותחים
  • 2 שיני שום
  • 1 שקית (25 גרם) פטריות מאי-טאקי
  • שומרים את נוזלי ההשריה
  • מלח, פלפל
  • 1 שקית (200 גרם) ערמונים בואקום קצוצים או 2/3 כוס אגוזי מלך קצוצים
להגשה:
טחינה גולמית

6 מנות

  • 3 דלוריות, נקיות וחצויות לאורכן
  • 4 כפות סילאן
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • 1 כפית זרעי כמון
  • 3/4 כוס אורז מלא, מושרה שטוף ומסונן
  • 1/2 1 כוסות מים רותחים
  • 2 שיני שום
  • 1 שקית (25 גרם) פטריות מאי-טאקי
  • שומרים את נוזלי ההשריה
  • מלח, פלפל
  • 1 שקית (200 גרם) ערמונים בואקום קצוצים או 2/3 כוס אגוזי מלך קצוצים
להגשה:
טחינה גולמית
אופן ההכנה:

משרים את הפטריות המיובשות ע"פ ההוראות על האריזה, סוחטים קוצצים ושומרים את מי ההשרייה.

מחממים מעט שמן בסיר, מוסיפים שום, אורז מלח, פלפל ומערבבים. מודדים את כמות מי ההשריה של הפטריות, משלימים לכוס וחצי נוזלים ומוסיפים לסיר עם הפטריות. מביאים לרתיחה בסיר מכוסה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים מכוסה כ- 30 דקות עד שהאורז רך. מצננים ומעבירים לקערה.

מורחים את חצאי הדלורית בסילאן, מטפטפים מעט שמן זית ובוזקים מלח, פלפל, כוסברה וכמון. אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ- 40 דקות עד שהדלורית רכה.

מוסיפים לקערת האורז את יתר החומרים, מערבבים וממלאים את הדלורית. להגשה מזלפים על הדלוריות טחינה גולמית.