טארט טאטן – בצלצלי שאלוט

מנה מופלאה ממש- שילוב של בצלצלי שאלוט מתקתקים ונימוחים ובצק פריך- פשוט תענוג!

מאת: ענת לבל

רכיבים:
  • 2 כפות שמן קוקוס
  • 2 כפות סוכר חום (כהה)
  • 2 כפות חומץ בלסמי מצומצם (להשיג ברשתות השיווק)
  • מלח גס
  • טימין
  • בצק עלים מופשר, מרודד
  • 1 חבילה (350 גרם) בצלצלי שאלוט קלופים וחצויים

 

  • 2 כפות שמן קוקוס
  • 2 כפות סוכר חום (כהה)
  • 2 כפות חומץ בלסמי מצומצם (להשיג ברשתות השיווק)
  • מלח גס
  • טימין
  • בצק עלים מופשר, מרודד
  • 1 חבילה (350 גרם) בצלצלי שאלוט קלופים וחצויים

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

במחבת נון סטיק המתאימה גם לאפייה בתנור מחממים שמן קוקוס וסוכר חום עד שהסוכר מתרכך. מוסיפים חומץ בלסמי ומערבבים עד שמתחילה התקרמלות – התערובת מתכהה, מתגבשת ונעשית מעט דביקה.

מסדרים את בצלצלי השאלוט בצפיפות במחבת, החלק החתוך כלפי מטה, ומבשלים 4-3 דקות עד לריכוך קל. מפזרים מעט מלח גס ועלי טימין ומניחים מעל בצק עלים. את עודפי הבצק מקפלים כלפי מעלה.

מחוררים את הבצק במקומות אחדים בעזרת קיסם, ואופים כ-35 דקות עד שהבצק זהוב ותפוח.

מוציאים מהתנור ומצננים מעט.

להפיכת המאפה – מניחים צלחת הגשה הפוכה מעל המחבת, ובתנועה מהירה הופכים את השתיים, כך שהמחבת תהיה למעלה. טופחים קלות על תחתית המחבת להפרדת בצלצלים סוררים ומרימים אותה בעדינות.