מרק גריסים עם לקט פטריות מיובשות

מאת: רות אוליבר

רכיבים ל-6 מנות:
  • שקית לקט פטריות מיובשות למרק
  • 25 גרם חמאה או 1/4 כוס שמן זית
  • 1 בצל או 3 בצלצלי שאלוט קצוצים
  • כפית כורכום או 2 ס"מ שורש כורכום טרי מגורד
  • 1 כוס גריסי פנינה
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות של כס"מ
  • 4 גבעולי סלרי פרוסים דק
  • 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות של כס"מ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • כף קמח
  • אפשרות- 1/2 כוס יין לבן
  • 8 כוסות מים
  • מלח ופלפל
  • 1 צרור שמיר או כוסברה קצוצה
  • אפשרות להגשה- מעט פרמזן מגורד
  • שקית לקט פטריות מיובשות למרק
  • 25 גרם חמאה או 1/4 כוס שמן זית
  • 1 בצל או 3 בצלצלי שאלוט קצוצים
  • כפית כורכום או 2 ס"מ שורש כורכום טרי מגורד
  • 1 כוס גריסי פנינה
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות של כס"מ
  • 4 גבעולי סלרי פרוסים דק
  • 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות של כס"מ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • כף קמח
  • אפשרות- 1/2 כוס יין לבן
  • 8 כוסות מים
  • מלח ופלפל
  • 1 צרור שמיר או כוסברה קצוצה
  • אפשרות להגשה- מעט פרמזן מגורד
אופן ההכנה:

בסיר בינוני מחממים שמן זית או חמאה, מוסיפים בצל ומטגנים על להבה בינונית, עד שהבצל נהיה שקוף. מוסיפים את הכורכום וממשיכים לטגן עד להזהבה.

מוסיפים את גריסי הפנינה, הגזר, הסלרי, תפוחי האדמה, השום והקמח ומערבבים. מוסיפים את היין והמים, שוברים את הפטריות הגדולות לחתיכות בינוניות ומוסיפים לסיר, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים     כ- 45 דקות או עד שהגריסים והירקות רכים.

מוסיפים שמיר או כוסברה, מערבבים, טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומבשלים     כ- 5 דקות נוספות.

מעבירים לקעריות, זורים פרמזן ומגישים.