מרק למון גראס חריף-חמוץ

מאת: עמיר אילן, ''דן גורמה''

רכיבים ל 6-4 מנות:
  • 4 כפות בסיס טום יאם
  • 750 מ"ל ציר עוף או מים
  • 2 גבעולי למון גראס, מעוכים מעט בעזרת פטיש
  • 6 עלי כפיר ליים
  • 8 עגבניות שרי
  • 4 עלי בוקצ'וי (לא חובה)
  • 1 כוס פטריות שי-מג'י/ שינוקי/ שי-טאקי
  • 1 כוס קוביות טופו רך
להגשה:
  • חופן נבטים סינים עבים
  • 1/3 כוס נענע, קצוצה
  • מיץ וגרידה מלימון, לפי הטעם
  • 4 כפות בסיס טום יאם
  • 750 מ"ל ציר עוף או מים
  • 2 גבעולי למון גראס, מעוכים מעט בעזרת פטיש
  • 6 עלי כפיר ליים
  • 8 עגבניות שרי
  • 4 עלי בוקצ'וי (לא חובה)
  • 1 כוס פטריות שי-מג'י/ שינוקי/ שי-טאקי
  • 1 כוס קוביות טופו רך
להגשה:
  • חופן נבטים סינים עבים
  • 1/3 כוס נענע, קצוצה
  • מיץ וגרידה מלימון, לפי הטעם
אופן ההכנה:

בסיר מערבבים ציר עוף ואת בסיס התום יאם ומביאים לרתיחה. מוסיפים עלי כפיר ליים, עגבניות, פטריות, טופו ובקצ'וי. מבשלים 3 דקות. מתבלים לפי הטעם עם רוטב הנם פלה, לימון וגרידה.

מכינים קעריות הגשה, מחלקים את הנבטים בקערות המרק ויוצקים את המרק החם.

מעטרים את המנה עם כוסברה ומגישים.