חרוסת עם ג'ינג'ר טרי

מאת: יוסי בן דיין

רכיבים:
  • 500 גרם (חבילה) תמרים ללא חרצנים
  • 10 גרם צימוקים כהים
  • 250 גרם אגוזי מלך
  • 200 מל"ל (כוס) יין אדום מתוק
  • 2 כפות סילאן
  • 2 כפות שורש ג'ינג'ר טרי מגורר בפומפייה דקה
  • 500 גרם (חבילה) תמרים ללא חרצנים
  • 10 גרם צימוקים כהים
  • 250 גרם אגוזי מלך
  • 200 מל"ל (כוס) יין אדום מתוק
  • 2 כפות סילאן
  • 2 כפות שורש ג'ינג'ר טרי מגורר בפומפייה דקה
אופן ההכנה:

מניחים את הצימוקים בקערה ויוצקים עליהם את היין. משרים כ-15 דקות, מסננים ושומרים את היין.

מכניסים את כל החומרים, למעט האגוזים, למעבד מזון וטוחנים .בזמן הטחינה, מוסיפים בהדרגה מהיין עד לקבלת המרקם הרצוי. לקראת סוף הטחינה, מוסיפים את האגוזים וממשיכים לעבד כך שאלו ישארו גרוסים דק.

בהתאם לעדות ולמנהגים, החרוסת יכולה להיות:

  • סמיכה – לא מוסיפים יין
  • כמו ממרח – מוסיפים כחצי מכמות היין
  • רכה – מוסיפים את כל היין ולעיתים אף יותר.

הערות:

  • אפשר להוסיף 1-2 תפוחי עץ ירוקים, מקולפים ומגורדים בפומפייה דקה.
  • אפשר להוסיף למתכון 1 כפית של גרידת לימון או תפוז.