סלט מיקס פטריות ועגבניות לחות

מאת: יוסי בן דיין

רכיבים:
  • 1 חבילה  פטריות יער
  • 1 חבילה  פטריות שי- מג'י
  • 1 חבילה  פטריות שינוקי
  • 1 חבילה  פטריות שי- טאקי, ללא הרגל
  • 10 עגבניות לחות, חתוכות לפרוסות דקות
  • 1 בצלצל שאלוט, חתוך לרצועות דקיקות
  • 4 שיני שום ,פרוסות דק
  • 1 כפית תימין טרי קצוץ
  • 2 כפות אורגנו טרי, קצוץ
  • 2 כפות בזיליקום טרי, חתוך לרצועות דקות
  • 1/3 כוס שמן זית איכותי
  • מיץ מ 1/2 לימון/ ליים
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • מלח, פלפל
  • 1 כף צנוברים קלויים או 2 כפות אגוזי פקאן קלויים
  • 1 חבילה  פטריות יער
  • 1 חבילה  פטריות שי- מג'י
  • 1 חבילה  פטריות שינוקי
  • 1 חבילה  פטריות שי- טאקי, ללא הרגל
  • 10 עגבניות לחות, חתוכות לפרוסות דקות
  • 1 בצלצל שאלוט, חתוך לרצועות דקיקות
  • 4 שיני שום ,פרוסות דק
  • 1 כפית תימין טרי קצוץ
  • 2 כפות אורגנו טרי, קצוץ
  • 2 כפות בזיליקום טרי, חתוך לרצועות דקות
  • 1/3 כוס שמן זית איכותי
  • מיץ מ 1/2 לימון/ ליים
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • מלח, פלפל
  • 1 כף צנוברים קלויים או 2 כפות אגוזי פקאן קלויים
אופן ההכנה:

קוצצים גס את פטריות היער והשי- טאקי, מפרידים את פטריות השינוקי והשי-מג'י מהשורש שלהן ע"י חיתוך הבסיס ומשאירים אותן שלמות.
מניחים את כל הפטריות, בקערת ערבוב יחד עם התימין ומעט מהשמן, המלח והפלפל ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים למשך כ- 20 דקות בחום של 180 מעלות.

מוציאים מהתנור ומחזירים לקערת הערבוב. מוסיפים את כל שאר החומרים ומשרים יחד למשך כ- 10 דקות לפני ההגשה.

מעטרים באגוזים ומגישים.