עוף בג'ינג'ר ודבש

שדרוג מנת העוף האהובה בעגבניות לחות, צנוברים, יין אדום ובמתיקות דבש טבעי אשר מיעדים אותה הישר לשולחן סדר ראש השנה.

מאת: יוסי בן דיין

רכיבים:
  • 4  כרעיים ( מחולקים לשוקיים וירכיים)
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • בצל בינוני
  • 200 גרם עגבניות לחות
  • 5 שיני שום קצוצות
  • כף ג'ינג'ר טרי, מגורר דק
  • 1/4 כוס מיץ לימון/ ליים טרי
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כוס יין יבש/ חצי יבש
  • 1/2 כוס דבש
  • 2 כוסות מים
  • מעט מלח ופלפל
  • 1/2 זר בזיליקום חתוך גס
  • 1 כף צנוברים קלויים
  • 4  כרעיים ( מחולקים לשוקיים וירכיים)
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • בצל בינוני
  • 200 גרם עגבניות לחות
  • 5 שיני שום קצוצות
  • כף ג'ינג'ר טרי, מגורר דק
  • 1/4 כוס מיץ לימון/ ליים טרי
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כוס יין יבש/ חצי יבש
  • 1/2 כוס דבש
  • 2 כוסות מים
  • מעט מלח ופלפל
  • 1/2 זר בזיליקום חתוך גס
  • 1 כף צנוברים קלויים
אופן ההכנה:

מחממים שמן בסיר רחב ושטוח, משחימים את חלקי העוף בשמן ומוציאים מהסיר. מאדים את הבצל באותו סיר עד לצבע זהוב בהיר תוך כדי ערבוב עם כף עץ, מוסיפים את הפפריקה, הג'ינג'ר, השום והדבש על הבצל ומערבבים מעל להבה גבוהה למשך דקה, יוצקים את היין ומבשלים עד שהוא מתאדה כמעט לחלוטין.

מחזירים את העוף לסיר, מוסיפים את המים ומיץ הלימון ומתבלים במעט מלח פלפל, מרתיחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך 20 דקות בסיר מכוסה.

חותכים את העגבניות הלחות לרצועות עבות (כל עגבנייה ל-2 עד 3 רצועות) ומוסיפים לסיר תוך כדי החדרתן בין חתיכות העוף בצורה עדינה, ממשיכים לבשל למשך 10 דקות נוספות.

מסירים את המכסה ומבשלים עד שמרבית הנוזלים שבסיר מתאדים ומתקבל רוטב סמיך ומזוגג.

מוסיפים את הבזיליקום דקה לפני סוף הבישול.

מקשטים בצנוברים ומגישים.