עלי אנדיב במילוי ריקוטה, אגוזים ובזיליקום

מאת: ענת לבל

רכיבים ל-4 מנות:
  • מגשית אנדיב אדום (2-3 ראשים)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • מלח גס, פלפל שחור גרוס
למלית:
  • 125 ג׳ גבינת ריקוטה (חצי מכל)
  • 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת  
  • מלח, פלפל שחור
  • קורט אגוז מוסקט
  • 2-3 כפות אגוזי מלך קצוצים גס ( פקאנים/ צנוברים קלויים)
  • 10 עלי בזיליקום, קצוצים
  • 1 שן שום, כתושה
  • מגשית אנדיב אדום (2-3 ראשים)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • מלח גס, פלפל שחור גרוס
למלית:
  • 125 ג׳ גבינת ריקוטה (חצי מכל)
  • 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת  
  • מלח, פלפל שחור
  • קורט אגוז מוסקט
  • 2-3 כפות אגוזי מלך קצוצים גס ( פקאנים/ צנוברים קלויים)
  • 10 עלי בזיליקום, קצוצים
  • 1 שן שום, כתושה
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 180 מעלות

בקערה מערבבים היטב את חומרי המלית, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

לוקחים ראש אנדיב, מפרידים 4-6 מהעלים החיצוניים, מניחים בצד. את מקבץ העלים שנותר חותכים לשניים באמצעות סכין קטנה, ובזהירות רבה, מוציאים את ליבת האנדיב כך שבעצם נוצרת מעין סירה (חלל המתאים למילוי).

עכשיו, על השולחן יש לנו כמה עלים מופרדים וסירות עלים מוכנות למילוי. 4-6 עלים מופרדים ישמשו אותנו להכנת אנדיב ממולא אחד, בעוד שסירות האנדיב ישמשו להכנת מנות נוספות.

ממלאים- בוחרים בעלה אחד גדול מהעלים המופרדים, ממלאים אותו במלית, סוגרים בעלה נוסף ועוטפים בעלים נוספים וסוגרים בחוט שפגאט.

לוקחים את סירות האנדיב, ממלאים במילוי וסוגרים בסירה השנייה, סוגרים בחוט שפגאט.

מניחים את עלי האנדיב הממולאים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מזליפים שמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל שחור ואופים כ 10-12 דק׳, עד שהעלים מתרככים קלות.