סלמון ברוטב הדרים עם איולי ג'ינג'ר

דג סלמון שלם בתנור חגיגי, מרשים, מהיר הכנה ועשיר בטעמים. מנת חג מושלמת!  

מאת: שף שמעון דהן, מסעדת liv

רכיבים ל 10-8 מנות:
  • פילה סלמון שלם במשקל 1-1.5 ק"ג
  • 3 תפוזים טריים
  • 1/2 תפוז חתוך פרוסות
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר מקולף חתוך לפרוסות דקות
  • כף סילאן
  • כפית רוטב סויה
  • ענף רוזמרין טרי
  • 2 כפות שמן זית
  • קורט מלח ים אטלנטי
  • קורט פלפל שחור גרוס
איולי ג'ינג'ר-הדרים:
  • 4 כפות מיונז
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כף ג'ינג'ר מגורד
  • 1 כף חומץ
  • 1/2 לימון טרי סחוט
  • 1/2 תפוז טרי סחוט
  • 2 שיני שום
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 1 כפית מלח
  • פילה סלמון שלם במשקל 1-1.5 ק"ג
  • 3 תפוזים טריים
  • 1/2 תפוז חתוך פרוסות
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר מקולף חתוך לפרוסות דקות
  • כף סילאן
  • כפית רוטב סויה
  • ענף רוזמרין טרי
  • 2 כפות שמן זית
  • קורט מלח ים אטלנטי
  • קורט פלפל שחור גרוס
איולי ג'ינג'ר-הדרים:
  • 4 כפות מיונז
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כף ג'ינג'ר מגורד
  • 1 כף חומץ
  • 1/2 לימון טרי סחוט
  • 1/2 תפוז טרי סחוט
  • 2 שיני שום
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 1 כפית מלח
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות

מכינים את המשרה לדג- בקערה סוחטים שני תפוזים, מוסיפים פרוסות ג'ינג'ר, סילאן, רוטב סויה, רוזמרין מלח ופלפל. מניחים את הדג על תבנית עם נייר אפייה, מושחים בשמן זית, יוצקים את המשרה, מפזרים את פרוסות התפוז ואופים 10-15 דקות.

בינתיים מערבבים היטב את כל רכיבי האיולי ומעבירים לקערית הגשה.

להגשה- מעבירים את נתח הדג לכלי הגשה מתאים, יוצקים מעל את מיצי הרוטב בהם התבשל הדג, ומסדרים את פרוסות התפוז והג'ינג'ר ומגישים לצד את האיולי.