פיצה ביאנקה, אנדיב, אנשובי וצנוברים

מאת: סבינה ולדמן

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול/אפייה: 45 דקות

זמן כולל: 65 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 4 פיצות

כשרות: חלבי

רכיבים:

בצק פיצה –

  • 500 גרם קמח לבן
  • 25 גרם סוכר
  • 15 גרם שמרים טריים
  • 5 כוסות מים פושרים
  • 10 גרם מלח דק

תוספות-

  • 8 כפות גבינת מסקרפונה
  • 4 ראשי אנדיב לבן או אדום
  • 200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
  • 1 חבילה אנשובי
  • 4 ענפי מרווה
  • 2 כפות צנוברים
  • 50 גרם שבבי פרמזן
  • מלח, פלפל

בצק פיצה –

  • 500 גרם קמח לבן
  • 25 גרם סוכר
  • 15 גרם שמרים טריים
  • 5 כוסות מים פושרים
  • 10 גרם מלח דק

תוספות-

  • 8 כפות גבינת מסקרפונה
  • 4 ראשי אנדיב לבן או אדום
  • 200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
  • 1 חבילה אנשובי
  • 4 ענפי מרווה
  • 2 כפות צנוברים
  • 50 גרם שבבי פרמזן
  • מלח, פלפל
אופן ההכנה:

במיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח, סוכר, מלח והשמרים ומתחילים ללוש במהירות נמוכה. מוסיפים מים ולשים כ-7 דקות. מעבירים לקערה משומנת היטב, מכסים ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את הנפח.

מחממים תנור ל 200 מעלות.

חותכים את האנדיב לחצי ואז לשמיניות תוך שמירה על הבסיס המחבר את העלים.

טופחים על הבצק עד להורדת הנפח ומחלקים ל-4. מניחים כל רבע על תבנית שטוחה עם נייר אפייה ומשטחים לפיצה דקה בקוטר 30 ס"מ (צלחת גדולה). מורחים על כל פיצה 2 כפות גבינת מסקרפונה, מפזרים מעל פרוסות אנדיב, 50 גרם קוביות מוצרלה, 6 פילה אנשובי שלם, 6 עלי מרווה, מלח, פלפל ומזלפים שמן זית.

מעבירים לתנור ואופים כ-10 דקות או עד להשחמה. מוציאים, מפזרים מעל מעט צנוברים ושבבי פרמזן ומגישים מיד.