פסטה בחמאת כורכום עם צנוברים

מאת: נעמה רן

רכיבים ל 6-4 מנות:
  • 50 גרם חמאה
  • 3 כפות כורכום טרי, מגורר
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1/2 כוס צנוברים
  • 1 כף קליפת לימון/ ליים, מגוררת
  • 100 גרם גבינת פרמזן, מגוררת או פרוסה דק
  • מלח, פלפל
  • 500  גרם פסטה (לפי בחירה)

להגשה: גבינת פרמזן, עלי בזיליקום

  • 50 גרם חמאה
  • 3 כפות כורכום טרי, מגורר
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1/2 כוס צנוברים
  • 1 כף קליפת לימון/ ליים, מגוררת
  • 100 גרם גבינת פרמזן, מגוררת או פרוסה דק
  • מלח, פלפל
  • 500  גרם פסטה (לפי בחירה)

להגשה: גבינת פרמזן, עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה אל-דנטה במים מומלחים. מסננים ושומרים כ-1/3 ממי הבישול.
על מחבת יבשה מחממים את הצנוברים עד הזהבה (זהירות מלשרוף) ומוציאים לצלחת. מחממים על להבה נמוכה חמאה עם שום, כורכום, מלח ופלפל. מוסיפים את הפסטה עם 1/4 כוס ממי בישול הפסטה ומערבבים כ-2 דקות לפיזור הרוטב וספיגת טעמים. מוסיפים צנוברים ומערבבים.
מגישים עם גבינת פרמזן ועלי בזיליקום.