פריטטה של פטריות יער עם עשבי תיבול וירקות חורף

להכנת המתכון מומלץ להצטייד במחבת רחבה עם ידית מברזל עמידה לאפייה בתנור או בתבנית אפייה נמוכה.
אפשר להכין את המנה בתנור או על הכיריים.

רכיבים:
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים, מבושלים וחתוכים לקוביות (מומלץ לחתוך לפני הבישול ואז לסנן)
  • 6 ביצים
  • 1/2 כוס בזיליקום טרי, קצוץ
  • 1 כף קמח תופח
  • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 גזר גדול, מגורר
  • 1 חבילת פטריות יער, חתוכות גס
  • 100 גרם גבינת פרמז'ן, מגוררת
  • 1 גמבה אדומה, חתוכה לקוביות קטנות
  • מלח
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים, מבושלים וחתוכים לקוביות (מומלץ לחתוך לפני הבישול ואז לסנן)
  • 6 ביצים
  • 1/2 כוס בזיליקום טרי, קצוץ
  • 1 כף קמח תופח
  • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 גזר גדול, מגורר
  • 1 חבילת פטריות יער, חתוכות גס
  • 100 גרם גבינת פרמז'ן, מגוררת
  • 1 גמבה אדומה, חתוכה לקוביות קטנות
  • מלח
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות

בקערה עמוקה טורפים את הביצים. מוסיפים את המלח והפלפל, הקמח, הבזיליקום, התבלינים והגבינה המגוררת, ומערבבים היטב.

מחממים מעט שמן זית במחבת. מקפיצים קלות את כל הירקות, מלבד תפוחי האדמה. מערבבים היטב ויוצקים את התערובת למחבת (או תבנית) ששומנה היטב ובנדיבות. מעבירים את המחבת או התבנית לאפייה, עד שהפריטטה משחימה, כ- 20-30 דקות (תלוי בתנור).

בוחרים להכין את הפריטטה במחבת על הכיריים?

מחממים את השמן במחבת. יוצקים את התערובת למחבת ומבשלים על אש קטנה כ-10 דקות, עד שהפריטטה הופכת מוצקה. מניחים צלחת גדולה על המחבת, הופכים, מחזירים למחבת וממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות. או מוותרים על הפיכת הפריטטה, ומעבירים לכ-10 דקות בתנור, עד להשחמת החלק העליון.

מצננים קלות ומגישים לצד סלט ירוק.