קדרת עוף עם שומר ושורש כורכום

למתכון הבא ריח של חורף, ולכן נשתמש בקדרת חרס. אם אין, גם תבנית תעשה את העבודה.

מאת: כרמית אלקיים

רכיבים ל-4 מנות:
  • 6 שוקיים של עוף עם עור
  • 8 שיני שום שלמות, קלופות
  • 6 ראשי שומר חתוכים לרבעים
  • 1/2 פלפל ירוק חריף, ללא זרעים, קצוץ דק
  • 5 גבעולי תימין טריים
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • כף שורש כורכום טרי מגורד
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס יין לבן יבש
  • אופציה: 6 תפוחי אדמה קטנים שטופים עם הקליפה
  • 6 שוקיים של עוף עם עור
  • 8 שיני שום שלמות, קלופות
  • 6 ראשי שומר חתוכים לרבעים
  • 1/2 פלפל ירוק חריף, ללא זרעים, קצוץ דק
  • 5 גבעולי תימין טריים
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • כף שורש כורכום טרי מגורד
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס יין לבן יבש
  • אופציה: 6 תפוחי אדמה קטנים שטופים עם הקליפה
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מניחים בסיר החרס או בתבנית את שיני השום, פרוסות השומר, הפלפל החריף והתימין, ומניחים עליהם את העוף.

בקערית קטנה מערבבים יחד מלח גס, פלפל שחור, כורכום טרי שמן זית ויין לבן. מזליפים על העוף והירקות שבתבנית ומניחים מעל את פרוסות הלימון. מכסים במכסה או ברדיד אלומיניום, ואופים שעה וחצי.

לאחר שעה וחצי מסירים את המכסה (או רדיד האלומיניום) וצולים 20 דקות נוספות עד להשחמה.

הכי כיף להגיש עם אורז ליד.