קולסלאו כרוב ניצנים בסגנון אסייתי

הסלט המוכר בטוויסט אסיאתי ברוטב עז טעמים.

מאת: ענת לבל, ''טעימונת''

רכיבים ל-4 מנות:
  • 350 ג׳ כרוב ניצנים (מארז)
  • 2-3 בצל ירוק (החלק הירוק), קצוץ
  • 3 גזרים, מקולפים וחתוכים לג׳וליאנים (גפרורים דקים או מגוררים)
  • 6 עלי בזיליקום, קצוצים
  • 1 פלפל צ׳ילי, קצוץ (אופציונלי)
  • שומשום לבן/שחור, קצח
  • חצי צנון מגורר דק/גפרורים (אופציונאלי)
לרוטב:
  • ½ כוס מיונז
  • 1 כף סויה
  • 1 כף ג׳ינג׳ר, מגורר
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 1 כף שמן שומשום
  • מיץ מחצי לימון סחוט
  • 350 ג׳ כרוב ניצנים (מארז)
  • 2-3 בצל ירוק (החלק הירוק), קצוץ
  • 3 גזרים, מקולפים וחתוכים לג׳וליאנים (גפרורים דקים או מגוררים)
  • 6 עלי בזיליקום, קצוצים
  • 1 פלפל צ׳ילי, קצוץ (אופציונלי)
  • שומשום לבן/שחור, קצח
  • חצי צנון מגורר דק/גפרורים (אופציונאלי)
לרוטב:
  • ½ כוס מיונז
  • 1 כף סויה
  • 1 כף ג׳ינג׳ר, מגורר
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 1 כף שמן שומשום
  • מיץ מחצי לימון סחוט
אופן ההכנה:

קוצצים בעזרת סכין חדה את כרוב הניצנים לרצועות דקות. שמים בקערה ומוסיפים את שאר מרכיבי הסלט, למעט השומשום והקצח.

בצנצנת מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב. יוצקים את הרוטב מעל הסלט, מערבבים היטב ומצננים כשעתיים לפני ההגשה.

מפזרים שומשום וקצח ומגישים.