קיש תרד ופטריות מלך היער

מאת: יוסי בן- דיין

רכיבים לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
  • 1 בצל קצוץ
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 חבילה  פטריות יער, חתוכות לרצועות
  • 4 פטריות מלך היער, חתוכות לאורך ופרוסות לחתי עיגול
  • 1/2 חבילה עלי תרד קפואים, מופשרים וסחוטים
  • 100 גרם גבינה כחולה, מפוררת
  • 3 ביצים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה, 250 מ"ל
  • מלח, פלפל
  • קורט אגוז מוסקט
לבצק:
  • 250 גרם קמח
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס חלב
  • 1 כפית תימין קצוץ
  • 1 בצל קצוץ
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 חבילה  פטריות יער, חתוכות לרצועות
  • 4 פטריות מלך היער, חתוכות לאורך ופרוסות לחתי עיגול
  • 1/2 חבילה עלי תרד קפואים, מופשרים וסחוטים
  • 100 גרם גבינה כחולה, מפוררת
  • 3 ביצים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה, 250 מ"ל
  • מלח, פלפל
  • קורט אגוז מוסקט
לבצק:
  • 250 גרם קמח
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס חלב
  • 1 כפית תימין קצוץ
אופן ההכנה:

הכנת הבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק יחד במעבד מזון או במיקסר עד שמתקבלים פרורים גדולים, אוספים את הפירורים לבצק אחד בצורת קובייה. (אין ללוש את הבצק זמן רב מדי כדי שלא יתכווץ בזמן האפייה.) עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים למשך כשעה לפני הרידוד. מרדדים בעזרת מערוך על משטח מקומח עד לעובי של כ-1/2 ס"מ, מורחים חמאה בתבנית לקיש ומרפדים אותה מבפנים עם הבצק המרודד, מהדקים את הבצק לתוך התבנית וחותכים בצורה אסטטית את השוליים. מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג ומחזירים לקירור עד לשימוש.

הכנת המלית: מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים בו את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב, מוסיפים את 2 סוגי הפטריות וממשיכים לטגן למשך כ-5 דקות. מוסיפים את התרד ומערבבים יחד למשך כ-2 דקות נוספות תוך כדי המשך בישול. מורידים מהאש, מעבירים לקערה ומקררים למשך 10 דקות. מוסיפים את שאר החומרים, טועמים ומשלימים תיבול בהתאם לצורך.

הרכבה ואפייה: יוצקים את המלית לתוך התבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך כ-45 דקות.

בסוף האפייה, יש לוודא שהמלית במרכז הקיש אינה רכה. במידה והיא עדיין לא התקשתה, ממשיכים לאפות לעוד מס' דקות.

מומלץ לקרר מעט לפני הפריסה וההגשה.