קיש פטריות שיטאקי, מנגולד וגבינה בולגרית

קיש קלאסי בשדרוג של פטריות שיטאקי אקזוטיות. לחג, אירוח או סתם להתפנק.

מאת: ענת לבל

רכיבים:
  • 2 סלסילות שי-טאקי, ללא הרגל, פרוסות לרצועות
  • 1 בצל סגול, פרוס לרצועות
  • צרור עלי מנגולד, ללא הגבעול
  • 70 ג' גבינה בולגרית
לקלתית בצק פריך:
  • 200 ג' (כוס וחצי) קמח
  • 100 ג' חמאה קרה
  • ½ כפית מלח
  • 1 ביצה
לקרם-רויאל:
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 ביצה
  • 2 כפות קמח גדושות
  • מלח, פלפל
  • קורט אגוז מוסקט מגורר
  • 2 סלסילות שי-טאקי, ללא הרגל, פרוסות לרצועות
  • 1 בצל סגול, פרוס לרצועות
  • צרור עלי מנגולד, ללא הגבעול
  • 70 ג' גבינה בולגרית
לקלתית בצק פריך:
  • 200 ג' (כוס וחצי) קמח
  • 100 ג' חמאה קרה
  • ½ כפית מלח
  • 1 ביצה
לקרם-רויאל:
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 ביצה
  • 2 כפות קמח גדושות
  • מלח, פלפל
  • קורט אגוז מוסקט מגורר
אופן ההכנה:

הכנת הקלתית: במיקסר עם וו גיטרה לשים את הקמח, החמאה והמלח עד קבלת פירורים קטנים ואחידים. תוך כדי ערבול איטי מוסיפים ביצה ומגבירים מהירות עד קבלת גוש בצק (להיזהר מלישת יתר). אוספים לכדור, משטחים לצורת דיסק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבנית בקוטר 24 ס"מ

מרדדים את הבצק על נייר אפייה. מעבירים לתבנית ומצמידים היטב לדפנות, מעבירים למקפיא ל-10–15 דקות. נועצים את בסיס הבצק הקר במזלג ואופים אפייה עיוורת- מניחים מעל הבצק רדיד אלומיניום, מפזרים מעל משקולות (כמו חומוס/ אורז יבש) עד לשפת התבנית ואופים כ-15 דקות. מסירים את הרדיד והמשקולת, אופים 5 דקות נוספות ומצננים.

הכנת המילוי: מטגנים בצל במעט שמן עד ריכוך קל. מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים עד לצמצום הנוזלים.

חולטים את המנגולד במים רותחים במשך דקה, מסננים היטב וקוצצים דק.

מערבבים את מרכיבי הקרם-רויאל ומוסיפים את המנגולד הקצוץ.

הרכבה:על הקלתית האפויה מפזרים קוביות גבינה בולגרית ואת מלית הפטריות, יוצקים את הקרם-רויאל ואופים ב-180 מעלות, כ-30 דקות או עד שהמלית מתייצבת ומזהיבה. מצננים ומגישים לצד סלט ירוק.