קלצונה במילוי פטריות מלך היער וגבינות

מאפה נהדר במילוי פטריות שהוקפצו עם שום, בצל וגבינות.
להכנה מהירה יותר, אפשר להשתמש בבצק שמרים קפוא הנמכר במרכולים.

רכיבים:
  • 2 פטריות מלך היער, חתוכות לקוביות קטנות
  • 4 שיני שום, פרוסות דק
  • 1 בצל סגול, חתוך לקוביות קטנות
  • 100 גרם גבינת מוצרלה
  • 200 גרם גבינה בולגרית
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל
לבצק:
  • 1 קילו בצק שמרים קפוא, הנמכר במרכולים / 1 קילו קמח
  • 1/2 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 4 כפות שמן זית
  • 2.5 כוסות מים פושרים
  • ביצה טרופה להברשה
  • 2 פטריות מלך היער, חתוכות לקוביות קטנות
  • 4 שיני שום, פרוסות דק
  • 1 בצל סגול, חתוך לקוביות קטנות
  • 100 גרם גבינת מוצרלה
  • 200 גרם גבינה בולגרית
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל
לבצק:
  • 1 קילו בצק שמרים קפוא, הנמכר במרכולים / 1 קילו קמח
  • 1/2 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 4 כפות שמן זית
  • 2.5 כוסות מים פושרים
  • ביצה טרופה להברשה
אופן ההכנה:

להכנת הבצק: מערבבים את הקמח עם השמרים. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים מלח, שמן זית ומים פושרים ולשים עד שמתקבל בצק רך וגמיש. מכדררים את הבצק, משמנים במעט שמן זית ומעבירים לקערה. מכסים במגבת ומניחים בצד לכשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

אם משתמשים בבצק קפוא: מפשירים את הבצק מרדדים בהתאם להוראות ההכנה שעל האריזה. מחלקים ל-12 מלבנים שאורכם 14 ס"מ ורוחבם 12 ס"מ.

המלית: מחממים במחבת כף שמן זית ומקפיצים מעט את הפטריות עם הבצל והשום. ממליחים, מפלפלים, מכבים את האש ומצננים. מערבבים את הפטריות עם הגבינה הבולגרית המפוררת. מפוררים ביד גם את גבינת המוצרלה ומוסיפים למלית. מערבבים היטב.

מחממים תנור ל-200 מעלות.

לשים שוב את הבצק ומחלקים לכדורים שגודלם כתפוז. מרדדים כל כדור על משטח מקומח. מניחים במרכז הבצק כ-2 כפות מהמילוי ומקפלים לשניים. מהדקים את הקצוות היטב עד שמתקבלת צורת סהר. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בביצה טרופה. אופים כרבע שעה, עד שהמאפה משחים.

מגישים חם, לצד סלט ירקות טרי.