ראשי אנדיב אפויים עם שום עשבי תיבול ופרורי לחם

מנה נפלאה המשלבת טעמים ומרקמים- מומלץ!

מאת: שף שמעון דהן, מסעדת liv

רכיבים ל-4 מנות:
  • 5 ראשי אנדיב חצויים
  • 3 שיני שום פרוסות
  • כף עלי תימין טרי
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות מי סוכר (ממיסים חצי כפית סוכר בכף וחצי מים רותחים)
  • 1/2 כוס פרורי לחם
  • כף פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס
  • 5 ראשי אנדיב חצויים
  • 3 שיני שום פרוסות
  • כף עלי תימין טרי
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות מי סוכר (ממיסים חצי כפית סוכר בכף וחצי מים רותחים)
  • 1/2 כוס פרורי לחם
  • כף פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות

מסדרים בתבנית את ראשי האנדיב החצויים, מברישים במי סוכר, מזלפים שמן זית ומפזרים את שיני השום והתימין ואופים 10-15 דקות עד להשחמה והתרככות קלה. בינתיים מערבבים את פירורי הלחם עם פטרוזיליה מלח אטלנטי ופלפל שחור.

מוציאים את ראשי האנדיב מהתנור, מסדרים בכלי הגשה ומפזרים מעל את תערובת פרורי הלחם ומגישים מיד.