ריזוטו סלמון עם פטריות שי-טאקי

שילוב מנצח של טעמים ומרקמים.  

מאת: מיכל לוי אלחלל

רכיבים ל 8-6 מנות:
  • 2 כוסות אורז ריזוטו עגול או אורז רגיל
  • 2 כפות שמן
  • 1 חבילה  פטריות שי- טאקי טריות, חתוכות
  • 1 גבעול סלרי
  • 1 גזר קלוף
  • 75 גרם חמאה
  • 50 גרם גבינת פרמזן או פיקורינו מגוררת
  • 400 גרם פילה סלמון חתוך ל-8 מרובעים שווים
  • 8 ענפי רוזמרין
  • 2 כוסות אורז ריזוטו עגול או אורז רגיל
  • 2 כפות שמן
  • 1 חבילה  פטריות שי- טאקי טריות, חתוכות
  • 1 גבעול סלרי
  • 1 גזר קלוף
  • 75 גרם חמאה
  • 50 גרם גבינת פרמזן או פיקורינו מגוררת
  • 400 גרם פילה סלמון חתוך ל-8 מרובעים שווים
  • 8 ענפי רוזמרין
אופן ההכנה:

ציר ירקות מהיר: בסיר בינוני שמים סלרי, גזר, כ-10 פרוסות פטריות שי-טאקי וליטר מים ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש ומניחים בצד.

לפטריות: מחממים במחבת כף מהחמאה (כ- 25 גרם) ומטגנים את פרוסות הפטריות הנוספות עם מעט מלח כ-4 דקות עד להזהבה.

לסלמון: מסירים מבסיס ענף הרוזמרין את העלים ומשפדים את נתחי הסלמון על ענף הרוזמרין החשוף. מתבלים במלח ופלפל.

לריזוטו: בסיר בינוני מחממים כף שמן ומוסיפים את האורז. מסננים את ציר הירקות ויוצקים מצקת אחת לסיר האורז. מערבבים עד שהאורז מתייבש מעט ומוסיפים מצקת נוספת. חוזרים על התהליך עד שהאורז מתרכך לגמרי, כ- 15 דקות. מוסיפים את פרוסות פטריות השיטאקי ומסירים מהאש. מוסיפים את החמאה שנותרה והפרמזן ומערבבים קלות. מתבלים במלח ובפלפל.

מחממים במחבת כף שמן וצולים את שיפודי הסלמון כדקה וחצי מכל צד (ארבעת הצדדים שמסביב לשיפוד).

להגשה: יוצקים מהריזוטו החם על צלחת הגשה אישית, מניחים מעל את שיפוד הסלמון ומגישים מייד.