שניצל פטריות יער

מנה נהדרת ומגוונת המהווה גרסה צמחונית מזינה לשניצל עוף, מתאבן הגשה לאורחים, תוספת נהדרת ופריכה לסלט ירוק או תוספת לצד עוף, דגים או בשר

רכיבים:
  • פטריות יער טריות (רצוי גדולות)
  • מיץ מליים/ לימון אחד
  • ביצה אחת
  • קמח מתובל במלח, פלפל ופפריקה
  • פירורי לחם מתובלים במלח, פלפל ופפריקה מתוקה
  • 1/4 כוס שמן צמחי
  • פטריות יער טריות (רצוי גדולות)
  • מיץ מליים/ לימון אחד
  • ביצה אחת
  • קמח מתובל במלח, פלפל ופפריקה
  • פירורי לחם מתובלים במלח, פלפל ופפריקה מתוקה
  • 1/4 כוס שמן צמחי
אופן ההכנה:

מפרידים את עלי הפטריות, מניחים על משטח עבודה כשצידה החלק של הפטרייה נוגע במשטח העבודה ו"עלי" הפטרייה פונים כלפי מעלה.

מטפטפים מעט מיץ לימון על הפטריות, עוטפים היטב מכל הצדדים בקמח המתובל (יש לנער קלות להסרת קמח עודף), ביצה ופירורי לחם מתובלים- על פי הסדר, מחממים שמן במחבת ומטגנים משני הצדדים על להזהבה.

מומלץ להגיש לצד פלחי לימון.