לבבות ארטישוק עם פטריות אקזוטיות צלויות

תבשיל ארטישוק ופטריות טעים ופשוט להכנה

מאת: כרמית אלקיים

רכיבים ל-4 מנות:
  • 6 לבבות ארטישוק טריים או קפואים
  • 600 גרם פטריות אקזוטיות מסוגים שונים (שי-טאקי, שי-מג'י, יער, מלך היער, שינוקי)
  • 1 כוס אפונה ירוקה מופשרת
  • 4 בצלצלי שאלוט או 2 בצלים סגולים קטנים, קלופים ופרוסים
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 1 כף שורש כורכום טרי מגורד
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח דק ופלפל שחור

להגשה:

  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות אגוזי מלך שבורים קלויים על מחבת לוהטת ללא שמן
  • 6 לבבות ארטישוק טריים או קפואים
  • 600 גרם פטריות אקזוטיות מסוגים שונים (שי-טאקי, שי-מג'י, יער, מלך היער, שינוקי)
  • 1 כוס אפונה ירוקה מופשרת
  • 4 בצלצלי שאלוט או 2 בצלים סגולים קטנים, קלופים ופרוסים
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 1 כף שורש כורכום טרי מגורד
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח דק ופלפל שחור

להגשה:

  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות אגוזי מלך שבורים קלויים על מחבת לוהטת ללא שמן
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית 20X30 בנייר אפייה.

חותכים את לבבות הארטישוק לחצאים ואז לפרוסות דקות. פורסים את הפטריות הגדולות לרבעים, ואת השימג'י מפרידים מהשורש. אם נותרו שאריות אדמה אפשר לנגב אותן במגבת נייר.

מעבירים לקערת ערבוב את הארטישוק, הפטריות, האפונה, הבצל החתוך, שיני השום, גרידת הכורכום ושמן הזית, ומערבבים היטב. מעבירים את הירקות לתבנית, מכסים בנייר אלומיניום ואופים כארבעים דקות עד שהארטישוק התרכך. מסירים את נייר האלומיניום ואופים חמש דקות נוספות.

מעבירים לקערת הגשה, מקשטים בפטרוזיליה ובאגוזי מלך ומגישים.