תבשיל שאלוט, עגבניות שרי ועדשים

מאת: נעמה רן

רכיבים ל 6-4 מנות:
  • 20 עגבניות שרי חצויות
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 חבילת בצלצלי שאלוט, שלמים וקלופים
  • 1 כוס (240 גרם) עדשי בזלת (עדשים שחורות)
  • 1/3 כוס יין לבן
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 1 עלה דפנה
  • 4-5 עלי רוזמרין
  • מלח, פלפל
  • שמן זית
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 3 כפות חומץ בלסמי

להגשה: פטרוזיליה קצוצה

  • 20 עגבניות שרי חצויות
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 חבילת בצלצלי שאלוט, שלמים וקלופים
  • 1 כוס (240 גרם) עדשי בזלת (עדשים שחורות)
  • 1/3 כוס יין לבן
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 1 עלה דפנה
  • 4-5 עלי רוזמרין
  • מלח, פלפל
  • שמן זית
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 3 כפות חומץ בלסמי

להגשה: פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

מניחים את עגבניות השרי בתבנית מצופה נייר אפיה, ממליחים, מפלפלים, מזלפים שמן זית ואופים בתנור שחומם ל- 200 מעלות כ- 20 דקות עד השחמה.

מחממים על להבה בינונית סיר ובו שמן זית, מוסיפים את בצלצלי השאלוט ומערבבים בכף עץ. מוסיפים שום, מלח ופלפל ומערבבים דקה נוספת. מוסיפים יין לבן, רוזמרין ועלה דפנה ומערבבים עד שהיין מתאדה. מוסיפים את העדשים ומים רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה עד שהעדשים רכות, כ-25 דקות. מוסיפים עגבניות השרי האפויות, מבשלים 3 דקות נוספות. מוסיפים חומץ בלסמי ומערבבים, בוזקים פטרוזיליה ומגישים.

גיוון:

  • אפשר להוסיף לתבשיל כרעיים או שוקיים של עוף- ממליחים ומפלפלים את העוף, מטגנים יחד עם בצלצלי השאלוט וממשיכים בהתאם למתכון.
  • אפשר להוסיף לתבשיל נקניקיות-  מצרפים אותם לסיר כ- 10 דקות לאחר הוספת העדשים.