תפוחי אדמה, שאלוט וכרוב ניצנים אפויים בתנור

תוספת מגוונת, בריאה וטעימה לכל ארוחה, חגיגית או יומיומית.

מאת: ענת לבל, ''טעימונת''

רכיבים ל-4 מנות:
  • 700 ג׳ תפוחי אדמה קטנים, עם הקליפה שטופים היטב
  • 350 ג׳ כרוב ניצנים חצויים (מארז)
  • 8 בצלצלי שאלוט, קלופים וחצויים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף חרדל דיז׳ון גרגירים
  • כפית פפריקה מתוקה
  • מלח, פלפל
  • 700 ג׳ תפוחי אדמה קטנים, עם הקליפה שטופים היטב
  • 350 ג׳ כרוב ניצנים חצויים (מארז)
  • 8 בצלצלי שאלוט, קלופים וחצויים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף חרדל דיז׳ון גרגירים
  • כפית פפריקה מתוקה
  • מלח, פלפל
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 200 מעלות.

מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה במים רותחים 3 ד׳, מסננים, מצננים וחוצים.

מערבבים היטב בקערית- שמן זית, חרדל, מלח, פלפל ופפריקה.

חצי מכמות הרוטב מערבבים עם תפוחי האדמה והשאלוט, מעבירים לתבנית ואופים כחצי שעה.

בינתיים, מערבבים את כרוב הניצנים עם יתרת הרוטב ולאחר כחצי שעה מוסיפים אותו לתבנית כשהחלק החתוך כלפי מטה וממשיכים לאפות כ 15-20 דק' נוספות, עד שתפוחי האדמה מוכנים, כרוב הניצנים מתרכך ומופיעים סימני צלייה בחלקו החתוך. מגישים.