מתכוני פטריות מיובשות

עם טעמי אוממי חזקים, זמינות מירבית ושימושים מגוונים. פטריות מיובשות הן המוצר שישתלב נפלא בכל מרק, פסטה, תבשיל או רוטב.

ליקטנו עבורכם מתכונים מנצחים המתאימים לכל ארוחה ואירוע, עם פטריות המיובשות בשיטות ייחודיות וטבעיות כדי לשמור על הערכים התזונתיים, הסגולות הבריאותיות והטעם העשיר. את הפטריות מייבשים בטכניקות כמו ייבוש בשמש או באמצעות תנורים, כאשר הייבוש הטבעי מבטיח חיי מדף ארוכים וזמינות של פטריות איכותיות כל עונות השנה.

רעיונות למתכונים עם פטריות מיובשות

היתרון של פטריות מיובשות הוא זמינות גבוהה כל ימות ועונות השנה, טעם עשיר ומרוכז, שימוש נוח ועוד. את הפטריות המיובשות ניתן לשלב בשלל מתכונים, ואפשר להכין איתן שפע של מנות עשירות במרקמים וטעמים, וכדאי להשתמש גם במי ההשריה.

הפטריות המיובשות מתאימות לכל ארוחה, כולל ארוחות צהריים או ערב, ותמיד אפשר להכין לארוחת בוקר חביתה עם פטריות או לחמים ומאפים עם פטריות המוסיפות טעם וניחוח משכר. הפטריות משתלבות מצוין במנות בשריות, צמחוניות וטבעוניות והן משדרגות את החוויה הקולינרית.

המומחים שלנו בחוות תקוע ממליצים להשרות את הפטריות המיובשות במים רותחים למשך 10 דקות עד 20 דקות. כמו כן, אל תזרקו את המים בהם השריתם את הפטריות כיוון שהם מכילים טעמים עשירים במיוחד וכדאי להוסיף אותם למרקים, רטבים ותבשילים שונים.

מרק פטריות שיטאקי מיובשות – חשוב לשחזר את הפטריות המיובשות לפי ההוראות. המתכון קל ופשוט להכנה, יש לבשל את הפטריות יחד עם בצל, ג'ינג'ר ומים, ולאחר כחמש דקות מוסיפים את היין, סוכר וסויה. מומלץ לזלוף מעט שמן זית מעל קערת המרק ולהגיש חם. המרק מתאים לכל ארוחה, זו מנה חורפית עשירה בטעמים והפטריות מוסיפות טעם וניחוח.

תבשיל עוף וירקות עם פטריות יער מיובשות – רעיון למתכון מעולה עם פטריות יער מיובשות. התבשיל מהווה ארוחה שלמה בפני עצמה, ואפשר להפוך את המנה לצמחונית או טבעונית אם לא מוסיפים נתחי עוף. זמן ההכנה הוא כשעה עד שעה וחצי, יש להשרות את הפטריות לפחות חצי שעה וחשוב לשמור את הנוזל כדי להוסיף אותו לתבשיל.

פסטה עם פטריות שמפיניון מיובשות וגבינות – מתכון קל ומהיר להכנה המתאים לכל ארוחה, גם לסעודות חגיגיות. הפסטה הטעימה מתאימה גם לילדים קטנים. פסטה עם פטריות שמפיניון מיובשות היא מנה מושלמת לארוחת צהריים או ערב, לארוחה חגיגית בערב שבת, לשבועות וגם לצורכי אירוח. זו מנה חגיגית ויפה ואנחנו בחוות תקוע ממליצים להשחים קלות את התערובת בתנור ולהכין ציפוי פריך מעל המכיל פנקו, אגוזי מלך, טימין, שמן זית ותבלינים.

הייחוד של המתכונים עם אוצרות הטבע של חוות תקוע

אנחנו בחוות תקוע גאים להציג בפניכם את אוצרות הטבע שלנו הכוללים פטריות טריות ומיובשות מסוגים שונים, ירקות ופירות מיוחדים, לקטים מדהימים ועוד. המוצרים שלנו משווקים בפריסה ארצית רחבה וגם השפים המובילים משתמשים בהם להכנת מנות גורמה.

אנחנו משווקים פטריות מיובשות כמו שיטאקי, פטריות יער, שמפיניון ומאי טאקי. בנוסף לזאת, אנחנו משווקים לקטים של פטריות מיובשות המתאימים להכנת מרקים, פסטות, תבשילים וכדומה.

חוות תקוע מזמינה אתכם להתנסות במוצריה האיכותיים וכדאי לכם להכין מתכונים עם פטריות מיובשות ואוצרות טבע נוספים.