ג'ינג'ר ערך תזונתי
שורש הג'ינג'ר שייך למשפחה הבוטנית Zingiberaceae, הכוללת את הכורכום וההל, מקורו בדרום מזרח אסיה, הוא החל להתפשט באסיה כולה והגיע אף להוואי. השורש הוא אחד התבלינים הראשונים שיוצאו מאסיה והגיעו עם סוחרי תבלינים לאירופה, ניתן למצוא עדויות לשימוש של שורש הג'ינג'ר אצל היוונים והרומאים הקדומים. הג'ינג'ר משמש כצמח מרפא במזרח הרחוק ובארצות ערב במשך אלפי שנים.
האם יש ל ג'ינג'ר ערך תזונתי?
לשורש הג'ינג'ר מרכיבים חשובים רבים, להלן הערך התזונתי ל – 100 גרם ג'ינג'ר:
קלוריות 80
סוכרים 1.7 גרם
סיבים תזונתיים 2 גרם
שומן 0.75 גרם
חלבון 1.82 גרם
תיאמין (B1) 0.025 מ"ג
ריבופלבין (B2) 0.034 מ"ג
ניאצין (B3) 0.75 מ"ג
חומצה פנטותנית (B5) 0.203 מ"ג
ויטמין B6 0.16 מ"ג
ויטמין C 5 מ"ג
ויטמין E 0.26 מ"ג
סידן 16 מ"ג
ברזל 0.6 מ"ג
מגנזיום 43 מ"ג
מנגן 0.229 מ"ג
זרחן 34 מ"ג
אשלגן 415 מ"ג
נתרן 13 מ"ג
אבץ 0.34 מ"ג
מים 79 גרם
מהם היתרונות הרפואיים של הג'ינג'ר?
במשך אלפי שנה משתמשים בג'ינג'ר כחומר היכול לעזור במגוון רחב של בעיות בריאותיות, הוא אחד מצמחי המרפא החשובים ביותר, והעתיקים ביותר באסיה.
כאבי בטן, הפרעות עיכול ובחילות – רופאים רבים ממליצים על שימוש בשורש במקרים של בחילות וקלקולי קיבה.
דלקות ודלקות פרקים – ג'ינג'ר כולל נוגד חמצון שמסייע בהפחתת דלקות.
חיזוק המערכת החיסונית – מומלץ להשתמש בו כאשר מצוננים או בזמן שפעת.
סרטן – מחקרים רבים נעשים על האופן בו מסייע הג'ינג'ר במניעה וטיפול בסרטן, במיוחד סרטן המעי הגס והשחלות.
לסיכום – במידה ואתם מעוניינים בפתרון טבעי ובריא לבעיות בריאות שונות, אזי ג'ינג'ר הוא מזון שתמיד מומלץ במטבח.
חוות תקוע הינה המובילה בישראל מזה מספר עשורים, בגידול של פטריות מאכל ומינים שונים של מוצרים אקזוטיים מובחרים. הגידול נעשה בשיטות מדעיות בתנאים של חום, לחות וחושך מבוקרים. המוצרים שלנו, נבחנים ונבחרים בקפידה ועומדים בסטנדרטים הגבוהים ביותר של איכות וטעם. אם ברצונכם לשמוע עוד על הערך התזונתי והבריאותי של שורש הג'ינג'ר, ולקבל הסברים מעמיקים על הסגולות הרפואיות שלו. הנכם מוזמנים לפנות אלינו לקבלת מידע נוסף בטלפון: 02-996-4527או צרו איתנו קשר כאן.