צריכת ג'ינג'ר לצורך הקלה על כאבי שרירים

מחקר חדש שנערך באוניברסיטת ג'ורג'יה בארה"ב מטעם האגודה האמריקאית לכאב, קובע שצריכת ג'ינג'ר תורמת להקלה בכאבי שרירים הנגרמים ממאמץ פיזי בעבודה או בפעילות ספורטיבית.

במחקר השתתפו 74 סטודנטים שחולקו לשלוש קבוצות: האחת קיבלה שורש ג'ינג'ר מגורר, השנייה, ג'ינג'ר מבושל, והשלישית, פלסבו. שלושת הקבוצות עברו אימון מאומץ במשך 11 יום ולאחר מכן נבדקה רמת הכאב אצל כל אחד מהם.

נמצא שאלו שצרכו ג'ינג'ר חי, חוו כאבי שרירים פחותים ב-25% מקבוצת הביקורת ואלו שצרכו את השורש לאחר בישול חוו כאבי שרירים פחותים ב-23%.

מסקנות המחקר מחזקות את המידע הקיים על ג'ינג'ר כאמצעי להפחתת כאב

ג'ינג'ר טרי ניתן להוסיף לכוס תה, לקערת דגנים או לסלט

ניתן להשתמש בג'ינג'ר במגוון תבשילים, מרקים, מאכלי בשר וכן בעוגות ועוגיות