להכניס רוברב לתפריט שלכם
בחוות תקוע מגדלים ומשווקים סוגים רבים, איכותיים ומיוחדים של ירקות ותבלינים. ובינהם הרוברב, המכונה גם ריבס או רברבר, המציג שורה ארוכה של יתרונות בריאותיים ומתאים בייחוד להכנת מגוון מיני קינוחים. בחווה מציעים עבור צמח רוברב ומציגים עבורו באתר מגוון מתכונים טעימים.
הכירו את צמח רברבר
הרובארב הינו צמח רב שנתי השייך למשפחת הארכוביתיים, בעלי קני שורש קצרים ועבים, אליה שייכת גם הכוסמת. הצמח מאופיין בפרחים קטנים הגדלים באשכולות גדולים וכן בגבעולים אדמדמים ובחזות המזכירה את הסלרי, למרות שאין שום קשר בין צמחים אלו. פירוש שמו של הצמח בלטינית הינו שורש הברברים, דבר המעיד על מוצאו הרחוק בצפון אסיה. מדובר למעשה בצמח שמוכר במחוזות אסיה כבר אלפי שנה, בייחוד לצורכי קישוט ורפואה. למערב הצמח הגיע במאה השמונה עשרה כירק מאכל מיוחד שמתאים להכנת סוגים רבים ושונים של קינוחים ותבשילים, והוא הפך לנפוץ בייחוד באנגליה, דרום אפריקה וארה"ב. חשוב לציין כי בירק זה אוכלים רק את הגבעולים ואילו העלים אינם ראויים למאכל.
הערך התזונתי של הצמח
לצמח הרוברב ערכי תזונה מגוונים ומתייחסים אליו לעיתים כמזון על. בין היתר הוא דל קלוריות, עשיר בסיבי תזונה ונוגדי חמצון, יש בו ויטמיני איי, בי, קיי וסי. כמו כן הוא עשיר בברזל, חומצה פולית, אשלגן, סידן, מגנזיום זרחן. בנוסף הצמח מהווה מקור מעולה של בטא קרוטן ולוטאין והוא נחשב לאנטי בקטריאלי ופטרייתי.
תכונות אלו ונוספות של הצמח הופכות אותו למזון בריא במיוחד התורם לתפקוד מערכות שונות בגוף. כך למשל, הוא תומך בתפקוד מערכת העיכול, מעודד את פעילותה ומונע כאבי בטן ונפיחות ומסייע בהרזיה. בנוסף הוא מונע מחלות עור שמקורן בדלקות וזיהומים ומזרז הליכי ריפוי של הרפס עור. כמו כן הוא מעכב הליכי הזדקנות, מווסת רמות של סוכר בכלי הדם, מפחית כולסטרול, מחזק את מערכת החיסון, שומר על בריאות הלב, מחזק את השיניים והעצמות, תומך במערכת הראייה ועוד.
מתכונים עם ריבס
בזכות טעמו החמצמץ צמח ריבס מתנהג יותר כפרי מאשר ירק והוא משתלב נהדר במתכוני קינוחים שונים, כשהוא אפוי, מבושל או טרי. כמו כן הצמח הולך נהדר עם הל, ציפורן, קינמון, זנגביל ווניל, והוא מתאים לסוגים שונים של פירות – בייחוד פירות יער, אגסים, פירות הדר, תפוחים ובננות. בנוסף הוא מתאים למוצרי חלב כמו יוגורט, שמנת וחמאה וסוגים שונים של גבינות. במתכונים לרוברב הוא מככב בפאי לצד לפתנים, ריבות, רטבים, קראמבל, מאפינס, פנקייק, טארטים, טורטים ועוד. כך למשל, מתכון רוברב יכול להיות עבור עוגה הפוכה עם קרמל, קינוח טפיוקה, מאפינס מקמח מלא, טארט תותים או טארט קרם שקדים ורוברב. בנוסף ניתן למוצא עבור צמח רוברב מתכון למגוון תבשילים נוספים כמו עוף בתנור, קציצות, תבשילי בשר ולביבות. כך למשל, ניתן לצלות כרעי עוף עם דבש וריבס, להכין עימו קציצות כבש ועוד.
להזמנת גבעוליים טריים של רוברב ולקבלת עוד מידע בנושא, השאירו פרטיכם באתר החווה או צרו קשר עם חוות תקוע, בטלפון 02-996-4527 או במייל [email protected].