ירקות צבעוניים מוקפצים עם פטריות שי- מג'י

מנה צבעונית ביותר והטעמים העדינים של הפטריות והירקות משתלבים בה יפה. הירקות המוקפצים מתאימים להגשה כתוספת למנות של דג, עוף או בשר. טוב להגיש את הירקות עם אורז או נודלס.

מאת: תמי סרקיס- אקרמן

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 10 דקות

זמן כולל: 20 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 4 מנות

כשרות: פרווה

רכיבים:
  • 2 חבילות שי- מג'י חומות או לבנות
  • 3 כפות שמן רגיל או זית
  • 3 פלפלים צבעוניים (אדום, צהוב, כתום) חתוכים לרצועות ארוכות
  • 200 גרם שעועית ירוקה עדינה, קפואה (או אפונה סינית שטוחה)
  • 3/4 כוס נבטים סיניים
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כפית פלפל שחור
להגשה:
  • 100 גרם צנוברים או בוטנים מומלחים, קצוצים
  • אורז מאודה או נודלס
  • 2 חבילות שי- מג'י חומות או לבנות
  • 3 כפות שמן רגיל או זית
  • 3 פלפלים צבעוניים (אדום, צהוב, כתום) חתוכים לרצועות ארוכות
  • 200 גרם שעועית ירוקה עדינה, קפואה (או אפונה סינית שטוחה)
  • 3/4 כוס נבטים סיניים
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כפית פלפל שחור
להגשה:
  • 100 גרם צנוברים או בוטנים מומלחים, קצוצים
  • אורז מאודה או נודלס
אופן ההכנה:

מסלקים את מצע הגידול של הפטריות ומפרידים אותן מהצרור לקבלת פטריות עם "רגליים" ארוכות.

בווק או בסיר עם תחתית עבה, על אש גבוהה, מחממים את השמן ומטגנים בו תחילה את הפלפלים, כשהם מבריקים מוסיפים את פטריות השי-מג'י, השעועית הירוקה והנבטים. מתבלים ברוטב סויה, שמן שומשום ופלפל שחור.

מגישים את המנה צבעונית ומבריקה, על אורז או נודלס ומקשטים מעל עם האגוזים הקצוצים.