אנדיב טרי עם ירקות שורש וחציל קלוי

מנה שהיא כולה מפגש פסגה בין מזרח ומערב

  • 1 חבילת אנדיב, מופרד לעלים
  • 1 סלק טרי, חתוך לפרוסות דקות
  • 1 קולורבי, חתוך לפרוסות דקות
  • 1 חציל
  • 4 כפות טחינה גולמית
  • 1/2 1 כפות סילאן
  • 1 כפית שמן שומשום
  • מיץ מלימון טרי
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 חבילת אנדיב, מופרד לעלים
  • 1 סלק טרי, חתוך לפרוסות דקות
  • 1 קולורבי, חתוך לפרוסות דקות
  • 1 חציל
  • 4 כפות טחינה גולמית
  • 1/2 1 כפות סילאן
  • 1 כפית שמן שומשום
  • מיץ מלימון טרי
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:

דוקרים את החציל במזלג וקולים אותו על מחבת פסים או בתנור, עד שהוא מתרכך. מסירים את הקליפה, מסננים את הנוזלים ומרסקים קלות בעזרת מזלג. מעבירים לצלחת רחבה.

מערבבים את פרוסות הסלק והקולורבי יחד עם כפית שמן שומשום, לימון, שום, מלח ופלפל.

מסדרים על גבי החציל הקלוי את האנדיב, ופרוסות הסלק והקולורבי.

מכינים את רוטב הטחינה והסילאן: מערבבים את הטחינה הגולמית והסילאן. ממליחים מעט ומוסיפים מעט מים, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד לקבלת הסמיכות הרצויה (אם הרוטב יוצא דליל, ניתן להוסיף טחינה. אם הוא סמיך, לדלל בעוד מים).

מזלפים בעדינות מעט מהרוטב על כל  הירקות, ומגישים כתוספת רעננה למנה עיקרית או כמנת פתיחה.