שוקי עוף צלויים עם תפוזי דם

מאת: ענת לובל "טעימונת"

רכיבים ל 4-6 מנות:
  • 1/3 כוס ריבת משמשים
  • 1 כף גדושה חרדל גרגירים
  • 3-2 כפות שמן זית
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • מלח, פלפל שחור
  • 4 כרעיים עם העור, מחולקות
  • 3-2 תפוזי דם עם הקליפה, חתוכים לעיגולים
  • שיני שום מראש שום אחד עם הקליפה
  • ענפי טימין
  • 1/3 כוס ריבת משמשים
  • 1 כף גדושה חרדל גרגירים
  • 3-2 כפות שמן זית
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • מלח, פלפל שחור
  • 4 כרעיים עם העור, מחולקות
  • 3-2 תפוזי דם עם הקליפה, חתוכים לעיגולים
  • שיני שום מראש שום אחד עם הקליפה
  • ענפי טימין
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 180 מעלות.
בקערה מערבבים היטב יחד את הריבה, חרדל, שמן זית ותבלינים ( פפריקה, אבקת שום, מלח, פלפל)  ומורחים היטב ומכל הצדדים את העוף.
בתבנית מפזרים את פרוסות תפוז הדם ואת שיני השום
מניחים את חלקי העוף עם העור כלפי מטה ומפזרים מעל את ענפי הטימין ( אם יש נוזלים נוספים מהמרינדה מוסיפים לתבנית מעל העוף)
מעבירים לתנור וצולים כחצי שעה
מוצאים בזהירות מהתנור והופכים את חלקי העוף (עור כפלי מעלה), בעזרת מברשת/ כף יוצקים מהנוזלים שהצטברו
וממשיכים בצלייה לחצי שעה נוספת עד שהעוף שחום, עסיסי מוכן לאכילה (הנוזלים הנגרים ממנו בעזרת מזלג שקופים).
במידת הצורך לצריבה נוספת ממשיכים כ 5 דק בגריל עליון.