קיש עגבניות שרי צבעוניות וגבינת עזים

רכיבים לתבנית קיש בקוטר 26:
  • חבילת בצק פריך מרודד מופשר לפי הוראות היצרן
  • 18-20 עגבניות שרי צבעוניות
  • 1/2 גליל (100 ג') גבינת עזים חתוכה לפרוסות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 10-12 עלי בזיליקום קצוצים
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1/3 כוס גבינת מוצרלה/ צהובה
  • 3 ביצים
  • מלח, פלפל שחור
  • חבילת בצק פריך מרודד מופשר לפי הוראות היצרן
  • 18-20 עגבניות שרי צבעוניות
  • 1/2 גליל (100 ג') גבינת עזים חתוכה לפרוסות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 10-12 עלי בזיליקום קצוצים
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1/3 כוס גבינת מוצרלה/ צהובה
  • 3 ביצים
  • מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:

פורסים את הבצק הפריך על משטח עם נייר אפייה ומעבירים אותו לתבנית הקיש. ( הופכים את הבצק על התבנית ומסירים את נייר האפייה)

מסדרים את הבצק בתבנית ומצמידים היטב את הקצוות לדפנות תבנית הקיש. חותכים קצוות מיותרים. מכניסים למקפיא ל 5 דק'.

מחממים תנור ל-180 מעלות. מוצאים את התבנית ובאמצעות מזלג מחוררים את הקלתית.

מכסים את הקלתית ברדיד אלומניום, מניחים משקולות אפייה/ שעועית יבשה מעל הרדיד ואופים 15 דקות עד שהדפנות יציבות.

מוצאים מהתנור, מסירים את המשקולות ורדיד האלומניום ומצננים.

במקביל מערבבים את השמנת המתוקה עם הביצים, המלח, הפלפל, השום הכתוש ועלי הבזיליקום. מניחים בצד

מניחים את תבנית הקיש על תבנית אפייה (למניעת טפטופים ונזילות בתנור), על הקלתית האפויה מניחים מדליוני גבינת העזים, יוצקים את בלילת השמנת והביצים, מסדרים את עגבניות השרי בשלמותן על הבלילה. מפזרים את גבינת המוצרלה ואופים כ-25 דק' עד שהקיש זהוב.

מוצאים, מצננים קלות ומגישים.