תפוחי אדמה מוקפצים עם שאלוט ועשבי תיבול

תפוחי אדמה ושאלוט מוקפצים, פריכים ועשירים בטעמים. תוספת מופלאה!

מאת: רות אוליבר

רכיבים ל-4 מנות:
  • 1 חבילה (700 גרם) תפוחי אדמה למיקרו או תפוחי אדמה קטנטנים
  • 4-3 כפות שמן זית
  • 1 כפית דבש
  • 1 חבילה (350 גרם) בצלצלי שלוט קלופים וחצויים
  • 1 גבעול רוזמרין קצוץ דק
  • 3 שיני שום קצוצות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 3-2 כפות מיץ לימון או ליים
  • 1 חבילה (700 גרם) תפוחי אדמה למיקרו או תפוחי אדמה קטנטנים
  • 4-3 כפות שמן זית
  • 1 כפית דבש
  • 1 חבילה (350 גרם) בצלצלי שלוט קלופים וחצויים
  • 1 גבעול רוזמרין קצוץ דק
  • 3 שיני שום קצוצות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 3-2 כפות מיץ לימון או ליים
אופן ההכנה:

מבשלים את תפוחי אדמה במיקרו כ-10 דקות לריכוך מצננים, חותכים לחצאים לאורך.

מחממים במחבת שמן מוסיפים דבש ממתינים 3-2 דקות עד שהדבש מתחיל להתקרמל, מוסיפים את תפוחי האדמה, השאלוט ומקפיצים כ- 8 דקות עד שהירקות מקבלים צבע זהוב ונעשים פריכים. מוסיפים את השום, הרוזמרין, המלח והפלפל ומקפיצים 2-1 דקות. מסירים מהאש מוסיפים פטרוזיליה ולימון מערבבים ומגישים חם.