Miso Soup with Shimeji Mushrooms

Ingredients:
  • 2 tablespoons sesame oil
  • 1/2 tablespoon finely chopped ginger
  • 1/2 chili pepper sliced into thin rings
  • 1 package shimeji mushrooms
  • 1 head of bok choy sliced lengthwise / half a package chard leaves
  • 4 tablespoons dark miso spread
  • 2 tablespoons soy sauce
  • 1/2 teaspoon salt
  • 2 nori sheets
  • 3 finely chopped spring onions
  • 1 package tofu cut into cubes
  • 1/2 package (about 12 grams) dried shiitake mushrooms

For serving: a bit of chopped spring onion

  • 2 tablespoons sesame oil
  • 1/2 tablespoon finely chopped ginger
  • 1/2 chili pepper sliced into thin rings
  • 1 package shimeji mushrooms
  • 1 head of bok choy sliced lengthwise / half a package chard leaves
  • 4 tablespoons dark miso spread
  • 2 tablespoons soy sauce
  • 1/2 teaspoon salt
  • 2 nori sheets
  • 3 finely chopped spring onions
  • 1 package tofu cut into cubes
  • 1/2 package (about 12 grams) dried shiitake mushrooms

For serving: a bit of chopped spring onion

Method:

מכינים ציר פטריות- משרים את הפטריות המיובשות ב 5-6 כוסות מחים רותחים למשך 30 דקות

מחממים שמן שומשום בסיר עמוק ומוסיפים את הצ’ילי, הג’ינג’ר הבצל הירוק והמלח. מערבבים 3 דקות ומוסיפים את רוטב הסויה, הטופו וממרח המיסו וממשיכים לערבב.

מוסיפים את הציר יחד עם הפטריות, מערבבים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 15 דקות. מסירים מהאש. מוסיפים את פטריות השי-מג’י והבאק צ’וי ומשהים 4 דקות. יוצקים לקערה את המרק עם כל התוספות, מפזרים רצועות דקות של אצה ובצל ירוק מעל ומגישים .