"פטריות ירדן" הינו כינוי מקומי לפטריות יער שאותן מגדלים בחוות תקוע ומשווקים כפטריות טריות ויבשות, לצד גידולים מיוחדים נוספים של פירות, ירקות ותבלינים. על תכונותיהן, ייחודן, סוגיהן והמתכונים שניתן להכין עימן נפרט להלן בקצרה.
אודות פטריות יער
פטריות יער המכונות כאמור גם פטריות ירדן או באנגלית Oyster Mushrooms, הינן זן מוכר יחסית של פטריות. בטבע הן גדלות על עצים רקובים ולכן הן שייכות לסוג מפרקי עצים. פטריות אלו עשירות בנוגדי חמצון, נטולות כולסטרול ומסייעות בהפחתת שומנים בדם. כמו כן, יש להן ניחוח של יער וטעם בשרני מעודן והן מתאימות למגוון מאכלים לרבות פסטות, פשטידות, מרקים ומוקפצים. אפשר גם לשלבן בסלטים על ידי השרייה במרינדה או טיגון מהיר.
בין היתר ניתן להכין מפטריות ירדן מתכון של בלינצ'ס עם גבינה כחולה ובצל מקורמל, מאפה פילו עם גבינת עיזים, זוקיני ממולא בפטריות וקינואה או פריטטה עם ירקות, עשבי תיבול ופטריות. בצורתן המיובשת פטריות אלו שומרות על אורך חיי מדף ממושך והן משתלבות נהדר במגוון רטבים, מרקים, מאפים ובתבשילי בשר וקדירה כדוגמת גולש, קדרת ירקות שורש, סינייה טבעונית ולחמניות. השימוש בהן דורש תחילה להשרותן למשך עשרים דקות במים רותחיםף לאחר מכן מומלץ להשתמש במי ההשריה לתבשיל המתוכנן. יש לציין כי פטריות יער מופיעות במספר זנים נוספים, והמוכר מביניהם בארץ הוא פטריית מלך היער.
פטריית מלך היער
פטריית מלך היער המכונה באנגלית King oyster mushrooms היא למעשה זן של פטריות יער, גדולה ורחבה שכל חלקיה אכילים ומזינים. פטרייה זו הנחשבת למעדן ומשמשת מסעדות שף וגורמה בכל העולם, גדלה באגן הים התיכון על עצי ארכובית הגלגל בסמוך לשורשים. טעמה של פטרייה מלכותית זו בשרני ומאוד חלק ונעים לחיך. כמו כן, בהיותה נוטה לספוג נוזלים, היא מאוד מתאימה למאכלים רטובים לרבות תבשילי בשר ועוף, דגים, מרקים ורטבים. את הפטרייה ניתן לחתוך בכללותה כל צורה, לרוחב, לאורך ואף באלכסון והיא חייבת בבישול בטרם אכילתה.
את הפטריות המיוחדות שלנו יחד עם מגוון פטריות מיובשות וירקות מיוחדים ניתן למצוא בכל רשתות השיווק, החנויות הפרטיות והשווקים הפתוחים.
באתר האינטרנט, בעמודי הפייסבוק והאינסטגרם שלנו ניתן להתרשם ממבחר עשיר של מתכונים מיוחדים, עדכונים על מוצרים חדשים, מאמרים, מבצעים ועוד.