מנות ראשונות

מנות ראשונות פותחות את החושים ומשאירות טעם של עוד. השקיעו במנות ראשונות קלילות ומרשימות כמו סלטים, ממרחים, מטבלים ועוד.

מנה ראשונה טובה תהיה טעימה ועשירה במרקמים וטעמים ועם זאת קטנה מספיק כדי להשאיר מקום למנות הבאות. אין ספק שמנות ראשונות טובות יכתיבו את הארוחה כולה.

מחשבה על מנות ראשונות ואירועים

בעשור האחרון חל מהפך בעולם החתונות והאירועים. המנות הראשונות המוגשות בקבלת הפנים, נחשבות כיום על פי רבים, למנות הטעימות ביותר משאר המנות שיוגשו באירוע. גם אם לא כך הדבר, זוהי כיום הדעה הרווחת. דעה זו שונה ממה שהיה מקובל בשנים עברו, בהם המנות הראשונות היו קטנות ולעיתים עתירות שומן ומטרתן הייתה רק כדי לקבל את פני האורחים ולהשביע. אולם כיום מנות ראשונות הן אומנות שלמה, ולא פעם יקבעו את היחס של האורחים כלפי הקולינריה בשאר האירוע. מכאן, שגם אם מדובר באירוע ביתי ואף בארוחה פשוטה, תעריכו את תרומתן של המנות הראשונות. הן יכולות להיות טעימות, מספקות, מנחמות ומשמחות, לעיתים יותר מהמנה העיקרית.

לא צריך להיות שף כדי להכין אותן, ואכן מהסתכלות באתר אנו מאמינים שהמנות הראשונות כבר יציתו את הדמיון ויגרמו לכם לרצות להוסיף אותן לארוחה שלכם.

רעיונות למתכונים למנות ראשונות

רשימת המנות הראשונות כאן באתר היא עשירה ומגוונת, ולכן ליקטנו עבורכם מספר מתכונים מומלצים ומנצחים, עם פירוט והמלצות, כדי שתוכלו לבחור את המנה המתאימה ביותר עבורכם ועבור האורחים.

  • מרק פטריות (הכי טעים שיש) של אפרת ליכטנשטיין – וואו איזו דרך להתחיל ארוחה. אוהבי הפטריות, זה בשבילכם. אין כמו פתיח של מרק לארוחה, ועוד מרק פטריות עשיר וטעים, שיכול להיות מנה בפני עצמו. היכונו לפתוח את הארוחה והקיבה עם טעם של עוד.
  • ראמן של עז תלם – זוהי חגיגה אסיאתית של ממש, ומתכון ייחודי בכל האתר. ראמן הינו ארוחה שלמה בתוך מרק, שמשלב ירק, חלבון, פחמימה וקערה משביעה של בריאות איתנה. מנה מומלצת מאוד על ידי כל השפים שלנו, לאוהבי האסיאתי.
  • ספרינגרול – לאוהבי האסייתי אך לא רק, מנה מזינה, בריאה, טעימה ומרעננת שתמיד מנצחת כמנה ראשונה. מדובר על דפי אורז (דיאטטים כמעט ללא פחמימה). דפי האורז מגולגלים וממולאים בשאר ירקות בריאים וטריים.
  • אנדיב צלוי ממולא אורז, עגבניות לחות ואגוזים – סלטי האנדיב הפכו להיות מאוד פופולריים בשנים האחרונות ולא בכדי. הם בריאים מאוד, מרעננים, ומתאימים למתכונים שונים ומגוונים. מעבר להיותם בתור סלט, ניתן למלא את העלים ולהפוך אותם למעיין סירות קטנות. במקרה זה מדובר על עלים ממולאים, מנה מעוצבת ובריאה, שתראה טוב בתור פתיח לכל ארוחה, ותשביע בדיוק במידה ולקראת מנה עיקרית.

מתכונים למנות ראשונות בהתאמה לארוחה

מה בא לכם היום בארוחה, ואיזה סוג של מנה ראשונה תתאים למנה העיקרית ולשאר המנות בכלל? הנה כמה המלצות כיצד להתאים את המנה לארוחה עצמה ולבישול שלכם:

  • מידת הבישול וההשקעה – כל המנות שלנו הן פשוטות להכנה, אולם יש גם תלות במצב הרוח של המבשלים. האם בא לכם מנה מבושלת או מעוצבת, או לחלופין מנה קלילה שיש רק לחתוך, או שהיא קטנה וקרה ודורשת מינימום השקעה?
    נסו את חמאת שום פנינה שחור – מתאימה לכל אירוח וגם לארוחה ביתית קלילה.
  • מנות קרות לעומת מנות חמות – ישנן מנות שיתאימו יותר לחורף ומנות שיתאימו יותר לקיץ. אין ספק למשל שמרק הינו פרקטי לחורף, אולם סלט או מנה ראשונה קרה יתאימו יותר לחודשים החמים.
  • גודל הארוחה והאירוח – ככל שהאירוע מיוחד יותר כך סביר שתרצו מנות מיוחדות יותר שישאירו חותם בקרב האורחים, לעומת ארוחות קטנות ופשוטות שסביר שתעדיפו משהו לטעמכם האישי.
    למנות מיוחדות נסו את : אנדיב צלוי ממולא פטריות שי- טאקי וגבינות.