מתכוני עוף

כולם אוהבים עוף! עוף בתנור, צלי עוף, מרק עוף, שניצל, עוף ממולא ועוד ועוד. מנות עוף הינן הוורסטיליות ביותר במטבח בשל הזמינות הגבוהה, קלות ההכנה והטעמים המשובחים שניתן להפיק ממנו. הצטרפו אלינו למגוון רחב של מתכונים, קלים, טעימים ומיוחדים לכל ארוחה או חג.

מתכוני עוף מומלצים מהחווה שלנו

תוכלו למצוא בקטגוריית מתכוני עוף, מגוון מתכונים טעימים, מזינים וקלים להכנה.
להלן מספר מתכונים נבחרים ששווה לנסות:

  • עוף בתנור עם אורז ופטריות של רון יוחננוב – מתכון של עוף עם פטריות בתבנית אחת. מיוחד קל וטעים!. כזה שכולם אוהבים, תמיד מנצח, ומביא את הניחוח האהוב של הבית. הוא גם פשוט להכנה. עם זאת, רון שידרג את המתכון כך שיכיל ארוחה שלמה עם פחמימה ובנוסף יהיה עתיר בטעמים חדשים.
  • עוף בתנור עם בצלצלי שאלוט, משמשים וטימין- העוף בתנור שכולנו אוהבים עם שדרוג קייצי של משמשים מתוקים-חמצמצים ובצלצלי שאלוט נימוחים. כמה מרשים ככה פשוט וטעים!
  • תבשיל עוף ירקות וקטניות- סיר חם ומזין של בית ומשפחה. רכיבים משובחים מתחברים למנה עשירה וטעימה. רק "לזרוק" לסיר, לערבב ולקבל מקסימום טעם.
  • עוף בלמון גראס וקארי- מנה מדהימה בניחוח אסיאתי עדין. העוף מוגש בצורת נתחים ועם תיבול אסייאתי שיגוון את ארוחת העוף המסורתית. מתאים מאוד כמנה עיקרית, אך ניתן להגיש גם על שיפוד כמנת פתיחה.
  • פרגיות ממולאות פטריות וצנוברים היא מנה של חג, של אורחים ושמחה. תפנקו את האורחים והאהובים שלכם באוכל טעים, יפה ומזין.

רעיונות למתכוני עוף המתאימים לארוחה שלכם

מתכוני העוף, כנתחי עוף קלאסי בתנור, מתאימים בדרך כלל לארוחות שבת, אבל לא רק. כיום מתכוני העוף הינם עשירים, מגיעים בסוגי בישול שונים ובתצורות שונות של העוף עצמו. בנוסף לכך הם מלווים במגוון תיבולים שמעניקים להם טעם ייחודי ועשיר. סיווגנו עבורכם את מתכוני העוף לקטגוריות, לחיפוש מיטבי באתר, אחר המתכון שיתאים לארוחה שלכם ולמצב הרוח והחיך.

  • עוף בתנור- כבר ציינו אותו לעיל כמתכון הכי קלאסי המזכיר את המטבח של אמא ואת ארוחות השבת, אך מתאים לכל סוג של ארוחה. למרות הקלאסיות שלו והפשטות שלו, ישנם מגוון סוגי אפיה של נתחי עוף בתנור. התיבולים השונים, הירקות והפירות שיוכנסו לתנור עם העוף, יעניקו לתבשיל טעם וארומה שונים.
  • תבשיל קדרה – מדובר על עוף בבישול ארוך עם מגוון ירקות, פטריות ובצלצלים ולעיתים אף בליווי פחמימה. טעם העוף והמרקם שלו משתנים, כשניתן לבחור בין נתחי עוף שלמים לבין חתיכות עוף. התבשיל מעניק לעוף טעם צלוי וייחודי, מתאים מאוד לארוחות חגיגיות ומשפחתיות, אך לא רק. מתכון מומלץ: צלי חגיגי של עוף, פטריות שינוקי ובצלים.
  • סלט עוף- נתחי עוף יכולים להתאים מאוד גם לסוגי סלטים שונים. בין אם מדובר על סלטי ירקות (במיוחד אסיאתים), או סלט פסטה. העוף בסלט הפסטה מהווה ארוחה שלמה המשלבת בין פחמימה, חלבון וסיבים תזונתיים (המגיעים מהירקות) ושילוב עשיר של טעמים. ניתן להגיש קר או חם.
    מתכון מומלץ: סלט פסטה עם עוף ותירס סופר מתוק.